Formația Rezident Ex revine cu un concert extraordinar la Timișoara

Formația Rezident Ex revine cu un concert extraordinar la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Formația Rezident Ex revine cu un concert extraordinar la Timișoara, evenimentul urmând să se desfășoare în data de 28 decembrie, de la ora 20, în Piața Victoriei.

Printre cele mai mediatizate evenimente din muzica românească a anilor 2012 si 2013 a fost, fără îndoială, apariția grupului Rezident Ex. Asupra trupei si-au pus amprenta istoria rockului timișorean, dar și a locurilor în care componenții acestui grup trăiesc astăzi: Christian Podratzky (bass) la Berlin, Tavi Iepan (chitară) la Hamburg, Sebastian Simonis (voce) la Bucuresti. Lor li se adaugă chitaristul german Matthias Lange, pe care Tavi Iepan l-a convins să vină să cânte în România. La rândul lui, Matthias l-a adus in trupă pe Mark Cross (tobe), un percuționist de renume internațional, care are la activ colaborări cu Ian Gillan, Marco Mendoza sau Scorpions.


Lansarea pieselor “Povestiri din gară” – unul dintre cele mai mari hit-uri ale rockului românesc- compusă de Tavi Iepan în anii 80 și “Catedrala sufletului” a demonstrat de la bun început că Rezident Ex este o poveste de succes.

Ceea ce s-a întâmplat la debutul grupului pe scenele românești a fost copleșitor. Concertele susținute in Timișoara in Piața Unirii, in Vama Veche la Festivalul Folk You, în București la Arenele Romane sau la Festivalul Rock The City, în fața unui public numeros și cu o atmosferă unică, au confirmat faptul că Rezident Ex are un loc asigurat în prima ligă a muzicii rock din România.

Albumul de debut al trupei, Alpha a fost lansat cu un turneu care a inclus şi o oprire la clubul Daos din Timişoara. Cel de-al doilea album discografic al trupei „Audio Doping“ a fost lansat tot printr-un turneu naţional. Albumul „Audio Doping” a apărut în format CD (cu două bonus track-uri) şi LP vinil – o ediţie de colecţie, atât în limba română cât şi în limba engleză, iar formaţia alcătuită din Tavi Iepan, Christian Podratzky, Sebastian Simonis, Matthias Lange şi Mark Cross a susţinut un concert de lansare a discului, la Timişoara, în incinta Teatrului Maghiar de Stat „Csiki Gergely”, ocazie cu care muzicienii au avut parte şi de prezenţa invitaţilor speciali Leo Iorga, Vlady Cnejevici şi Teo Boar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.