La Timișoara, luna decembrie vine cu spectacole, concursuri, povești și colinde pentru...

La Timișoara, luna decembrie vine cu spectacole, concursuri, povești și colinde pentru cei mici. Vezi programul complet al evenimentelor

0
DISTRIBUIȚI

Luna decembrie reprezintă un motiv de bucurie pentru toată lumea, în special pentru cei mici. Începând de vineri, 6 decembrie, atunci când este sărbătorit Sfântul Nicolae, va începe Kids 21, un proiect al Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană, care vine cu spectacole, concursuri, povești și colinde.

Este sezonul de iarnă a Kids 21, destinat copiilor mici și mari, părinților și bunicilor. În data de 6 decembrie, fie la Casa Tineretului, la Teatrul de copii și tineret Merlin și la Biblioteca Județeană – Secția de Arte, vor avea loc o mulțime de activități dedicate celor mici.

Așadar, în 6 decembrie, de la ora 11.00 până la 16.00, la Casa Tineretului au loc spectacole pentru copii: Asociația Culori pentru Suflet (Arad) a pregătit două piese de teatru: Iată, vine Moș Lupone și Povești de Iarnă, iar Teatrul pe Roți – Cufărul Magic și Karaoke pentru copii.

Luni, în 9 decembrie, de la ora 18.00, la Casa Tineretului va avea loc un concurs de desene și compuneri dedicate copiilor. O zi mai târziu, marți, 10 decembrie, tot de la ora 18.00, la Bastion, la secția de Arte a Bibliotecii Județene Timiș, copiii vor citi două povești bătrânilor, dar le vor interpreta într-un mod propriu. Așadar, bunicii vor asculta un alt fel de „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” și o poveste diferită a lui „Prâslea cel voinic și merle de aur”.

Joi, în 12 decembrie, cei care ajung la ora 14.00 la Secția de Artă a Bibliotecii, vor putea participa la un concert de colinde susținut de corul de copii de la Școala Primară Antim Ivireanul, dar și la un spectacol de teatru – Povești de Crăciun.


Vineri, 13 decembrie, de la ora 10.00 – la Teatrul pentru copii și tineret Merlin, va avea loc piesa de teatru Dănilă Prepeleac, iar a doua zi, de la ora 18.00, tot la Teatrul Merlin va fi un spectacol destinat copiilor și adolescenților: Istoria la persoana 1, susținut de Teatrul Lucrafărul din Iași.

Evenimentele sunt organizate de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, în colaborare cu Biblioteca Județeană Timiș și Teatrul de copii și tineret Merlin. Toate evenimentele sunt gratuite, în limita locurilor disponibile.

Programul evenimentelor

6 decembrie

11:00-16:00 la Casa Tineretului
11:00 – spectacol de teatru pentru copii Iată, vine Moș Lupone, Asociația Culori pentru Suflet
12:30 – spectacol de teatru pentru copii Povești de iarnă, Asociația Culori pentru Suflet
14:00 – spectacol de teatru pentru copii Cufărul magic, Teatrul pe roți
15:00 – Karaoke pentru copii, Teatrul pe roți

9 decembrie

18:00 –20:00 la Casa Tineretului
Concurs de compuneri și desene. Premierea câștigătorilor – organizat de Biblioteca Județeană Timiș

10 decembrie

18:00 – 20:00 la Bastion – Secția de Arte a Bibliotecii Județene Timiș
PicText – Povești citite de copii bătrânilor. Relansarea poveștilor clasice „Tinerețe fără bătrânețe” și „Prâslea cel voinic”

12 decembrie

14:00 – 16:00 la Bastion – Secția de Arte a Bibliotecii Județene Timiș
14:00 – Concert Colinde de Crăciun – Școala Primară Sf. Antim Ivireanul
15:00 – Spectacol de teatru pentru copii Povești de Crăciun, Asociația Culori pentru Suflet

13 decembrie
10:00- 11:00 la Teatrul Pentru Copii și Tineret Merlin Timișoara –
Spectacol de teatru pentru copii – Dănilă Prepeleac (vârsta recomandată 7+)

14 decembrie
18:00-19:30 la Teatrul Pentru Copii și Tineret Merlin Timișoara

Teatru pentru copii și adolescenți: Istoria la persoana 1 (Teatrul Luceafărul, Iași)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.