Meteorologii anunță cum va fi vremea în Banat, în următoarele două săptămâni....

Meteorologii anunță cum va fi vremea în Banat, în următoarele două săptămâni. Când vor fi temperaturi negative

0
DISTRIBUIȚI

Meteorologii au anunțat, astăzi, o estimare pentru vremea din următoarele două săptămâni în România. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentruprognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

În Banat, valorile de temperatură vor fi în scădere treptată, de la o zi la alta, până în jurul datei de 28 decembrie, însă vor continua să se situeze peste cele climatologic specifice în această perioadă din an, cu maximele diurne în medie de 5…8 grade și minime 0…4 grade.


Pentru perioada 29 decembrie – 2 ianuarie estimările prognostice indică o probabilitate mare pentru înregistrarea unor temperaturi în general apropiate de cele normale ale perioadei, cu valori diurne de 2…5 grade și nocturne de -4…-2 grade, mediat regional. Ulterior, în ultimele zile ale intervalului de referință, tendința este de încălzire ușoară a vremii. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în mare parte a intervalului, dar cu precădere în perioada 23-26 decembrie.

În Crișana, până în jurul datei de 28 decembrie, valorile de temperatură vor fi în scădere treptată, de la o zi la alta, însă vor continua să se situeze peste cele climatologic specifice în această perioadă din an. Astfel, maximele diurne vor fi în medie de 5…8 grade, iar minimele de 0…4 grade. Pentru perioada 29 decembrie – 2 ianuarie estimările prognostice indică o probabilitate mare pentru înregistrarea unor temperaturi apropiate de cele normale ale perioadei, cu valori diurne de 2…5 grade și nocturne de -5…-2 grade, mediat regional. Ulterior, în ultimele zile ale intervalului de referință, tendința este de încălzire ușoară a vremii. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în mare parte a intervalului, dar cu precădere în perioada 23-26 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.