E-Distribuție Banat, investiții de peste 123 de milioane lei în infrastructura din...

E-Distribuție Banat, investiții de peste 123 de milioane lei în infrastructura din vestul țării

0
DISTRIBUIȚI

 

Investiții importante pregătite de E-Distribuție Banat, în tot vestul țării. Obiectivul din acest an a fost modernizarea rețelelor și echipamentelor de distribuție de energie electrică, atât în Timiș, cât și în Arad, Caraș-Severin și Hunedoara. Scopul principal al acestor investiții este îmbunătățirea calității serviciului de distribuție pentru clienți și se ridică la peste 120 de milioane de lei.

Investițiile planificate de E-Distribuție Banat pentru acest an, în cele patru județe amintite anterior, ajung la 123,75 de milioane de lei. Proiectele aferente rețelelor și echipamentelor de înaltă tensiune au o valoare de aproape 30 de milioane de lei. Printre cele mai importante proiecte se numără retehnologizarea stației de transformare înaltă/medie tensiune 110/20 kV Orăștie (județul Hunedoara), modernizarea celulelor de înaltă și medie tensiune din stațiile Musicescu și Victoria din Timișoara, modernizarea celulelor de medie tensiune în stațiile Bujac și Chisineu Criș (jud. Arad), Căprișoara, Irum și Simeria (jud. Hunedoara).

În județul Timiș sunt prevăzute lucrări pentru reabilitare de rețele electrice aeriene și subterane în contextul anului 2021, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii. Printre proiectele importante se numără modernizările de rețele de joasă tensiune și branșamente în localitățile Ghiroda, Jebel, Moșnita Veche, Utvin, Sânmihaiu Român, Parța, Bethausen, Beregsău Mic. De asemenea, sunt prevăzute lucrări pentru centralizarea grupurilor de măsură, în vederea montării de contoare inteligente în Giarmata Vii, Pesac, Bethausen, Beregsău Mic, precum și în Timișoara în zonele Lipovei și Dâmbovița.

Proiectele de centralizare a grupurilor de măsură presupun modernizarea branșamentelor precum și amplasarea contoarelor la limita proprietăților clienților. Pe segmentul de medie tensiune, în județul Timiș sunt modernizate linii electrice aeriene care desevesc localitățile Buziaș (linie relocată în subteran pentru a crește capacitatea și siguranța în alimentare a clienților), Biled, Săcălaz, Urseni, Făget, Sânpetru Mare, Igriș, Masloc, Utvin, Românești, Labașinț, Periam, Mănăștur, Călacea și Ghilad.


În Timișoara, sunt modernizate linile electrice subterane de medie tensiune care alimentează clienți din zonele Musicescu, Cetate, Câmpului, Aleea Ghirodei, Calea Urseni.

În județul Caraș-Severin, cele mai importante proiecte se referă la modernizarea liniilor electrice aeriene de medie tensiune Lățunaș, Brădișor, Slatina precum și la modernizarea rețelelor de joasă tensiune și a branșamentelor, pentru montarea de contoare inteligente, în localitățile Zorlențu Mare, Târnova, Potoc, Reșița (în zona Calea Caransebeșului). În plus, vor fi modernizate liniile electrice aeriene de joasă tensiune și branșamentele în localitatea Oravița (în perimetrul străzilor Spitalului, Broșteniului, Horia, Closca și Crișan).

În județul Arad sunt lucrări de întărire a rețelei de medie tensiune în zona Lipova – Ususău, pentru creșterea capacității de distribuție a liniei electrice aeriene de medie tensiune în Horia și Livada, precum și lucrări pentru creșterea siguranței în alimentare pentru localitățile Nădlac, Semlac, Șeitin. De asemenea, sunt modernizate sau înlocuite posturi de transformare în localitățile Ineu, Sebiș, Chișineu Criș, Moneasa , Gurahonț, Beliu și sunt modernizate rețelele de joasă tensiune din Hălmagiu, Rădești, Tisa Nouă, Nădlac și Șiria.

În județul Hunedoara sunt înlocuite sau modernizate rețele de medie tensiune în Deva, Brad, Orăștie, Vulcan (inclusiv zona rurală), Simeria, Șoimuș (cu derivațiile Cărpiniș, Rapolt, Rapolțel, Bampotoc, Chimindia, Hărău, Bârsău, Uroi), Lupeni, Brad – cu derivațiile Hertești, Tudorănești, Călămăresti, Lunca Brad, Dealul Tăului, Ruda, Gura Ruzii, Luncoi, Luncșoara, Luncoiul de Jos, Luncoiul de Sus, Dealul Fetii, Podele, Dealul Mare, Dudești.

Sunt modernizate puncte de alimentare și posturi de transformare în Hunedoara, Ciula Mare, Braznic, Ilia, Valea Sângiorgiului, Uricani, Lupeni. Pe partea de joasă tensiune, în județul Hunedoara sunt derulate investiții pentru modernizarea liniilor electrice în comuna Pui (satele Federi și Șerel), Vața de Jos (satele Târnava de Criș, Tătărăștii de Criș, Prihodiște, Brotuna, Basarabasa, Ociu, Ocișor, Vața de Sus și Căzănești), Balșa (satele Voia, Vălișoara, Techereu, Almașum Mic de Munte, Poiana, Oprișești, Poienița) și în orașul Orăștie (Centrul Vechi). De asemenea, sunt efectuate proiecte de îmbunătățiri de tensiune sau întărire de rețele în Petrila (zona Lunca Florii), comuna Vetel (zona Boia Barzii), Straja, Lupeni, Pestișu Mic, Comuna Hărău, Simeria, Hațeg, Valea Brad, Poienița. În municipiul Arad vor fi puse în funcțiune lucrări de circa 2,5 milioane de lei pentru modernizarea de rețele electrice de medie și joasă tensiune atât aeriene cât și subterane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.