Rockabil a lansat cel de-al doilea material discografic, „Un cântec promis”

Rockabil a lansat cel de-al doilea material discografic, „Un cântec promis”

0
DISTRIBUIȚI

Formația Rockabil a lansat la sfârșitul săptămânii trecute cel de-al doilea material discografic al trupei,  „Un cântec promis“, printr-un concert care a avut loc la Music Pub din Lugoj. Prezentatorul concertului a fost Augustin Bercean, iar Grigore Bujor Hariga,  Valentin Ivănescu,  Petre Prisacaru și Marian Drăghia – componenții trupei – au avut parte de aplauze binemeritate. Prezentarea oficială a albumului formației Rockabil va avea loc astăzi, luni 16 decembrie, de la ora 18, în cadrul emisiunii Muzicorama realizată de Bogdan Puriș la Radio Timișoara, unde membrii formației vor dezălui o serie de amănunte interesante despre acest material discografic.

„Acest al doilea album al trupei Rockabil, a apărut din necesitatea firească de-a contiua ceea ce am realizat cu «Începuturi», discul de debut.


Fiecare din noi, ne-am adus aportul cu compoziții, texte, idei, care s-au lucrat împreună, dar, au lăsat amprenta proprie asupra pieselor originale care alcătuiesc acest CD. Am început lucrul la acest album în toamna anului 2017 și l-am finalizat la începutul lui decembrie 2019. Doar una din piese și anume Colindă, am imprimat-o în decembrie 2015, ocazie cu care am și postat un videoclip pe Youtube. Actualul album conține 10 piese originale cu excepția Colindului, care e o prelucrare după un minunat cântec tradițional de Crăciun, pe care l-am auzit interpretat de un grup de studenți la Teologie de la Sibiu cu ocazia primului Crăciun liber petrecut de mine în Ardeal, la Craciunel, în 1989. Am fost cu toții de acord să-l includem pe acest disc, mai ales că lansarea albumului e în preajma sărbătorii Crăciunului. Ca orientare stilistică, materialul de față e în registrul melosului bănățean, care ne-a marcat pe noi toți, că muzicieni, rodați însă în decade diferite. Deși gusturile n-au fost întotdeauna aceleași, am hotărât totuși să abordăm mai multe stiluri muzicale, în așa fel, încât materialul de față să fie cât mai divers. Există rock clasic cu influențe arhaice, jazz-rock, blues, piese de atmosferă, în fine pop-rock“, spune Valentin Ivănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.