Spectacolele lunii decembrie pe scenele timișorene

Spectacolele lunii decembrie pe scenele timișorene

0
DISTRIBUIȚI

Teatrul naţional timişorean va avea în această lună spectacole în sala studio „Uţu Strugari”, unde  vor putea fi văzute câte două reprezentaţii cu spectacolele „Mătuşa Julia şi condeierul” şi „Prin oglindă”, şi spectacolele „Aeroport”, „Pisica verde” şi „Casa de pe graniţă”. În Sala 2 vor avea loc două reprezentaţii ale spectacolului „Sunt o babă comunistă” şi spectacolele „Billy mincinosul”, „Şi caii se împuşcă, nu-i aşa?” şi „Povestea de iarnă”.

În 2 decembrie, comedia „Burundanga sau masca, bascii şi marfa”, pusă în scenă de teatrul maghiar, va fi jucată la clubul Manufactura de pe Splaiul Tudor Vladimirescu, iar din 3 decembrie, în sala teatrului pot fi văzute spectacolele „Exit”, cu un text bazat pe improvizaţiile actorilor, „Floare de mină”, şi „Beznă de mină” – două spectacole ale teatrului Szigligeti din Oradea, parte a unei trilogii a cărei acţiune se desfăşoară într-o comunitate rurală, a căror traducere este făcută prin subtitrare şi „Crăiasa Zăpezii”, o poveste fantastică după basmul lui H. Ch. Andersen. În 11 decembrie, teatrul găzduieşte evenimentul „Diversitatea reuneşte identităţi”, organizat de Departamentul pentru Relaţii Interetnice cu ocazia Zilei Minorităţilor Naţionale din România, la care participă actori ai teatrelor maghiar, german şi ai secţiei sârbe a teatrului Merlin, cu intrarea liberă. „Neîngropaţi”, un alt spectacol invitat al Váróterem Projekt şi ZUG.Zone din Cluj-Napoca, care încearcă să răspundă unor întrebări puse în cele trei decenii scurse de la evenimentele din 1989, va avea loc în 13 decembrie. Ultimele două spectacole ale lunii sunt „Hedda Gabler” de Henrik Ibsen şi „Ursuleţul Winnie Puh”, ale cărui personaje din Magica Pădure îi pot fermeca pe toţi membrii familiei.

„Astăzi vine Moş Nicolae” de Hans Lengenfelder este premiera pe care o oferă teatrul german în seara zilei de 5 decembrie şi în 6 decembrie, între orele 11,00 şi 12,00, o poveste a Sfântului Nicolae într-un spectacol muzical care doreşte să-i bucure în primul rând pe cei mici.


Tot în această lună, publicul va putea vedea spectacolele „Electra”, o adaptare a tragediei antice, şi „De fapt e frumos”, care au avut premiera în 2015, iar în 15 decembrie, o premieră anunţată de mai multă vreme dar amânată din diverse motive, „Albă-ca-Zăpada”, după Fraţii Grimm, care va avea în luna decembrie două reprezentaţii.

Ultima lună a anului aduce pe scena operei timişorene musicalul pentru copii „Hänsel şi Gretel” de Engelbert Humperdinck, două reprezentaţii cu opera „Carmen” de Georges Bizet, cântată în limba franceză şi titrată în limba română, spectacolele de balet „Spărgătorul de nuci” de P.I. Ceaikovski, susţinut de elevii studioului de dans „Hellen Ganser” şi „Coppélia”, pe muzica lui Léo Delibes, pus în scenă de elevii şcolii de balet „Rodica Murgu”, spectacolul de dans „Feeria fulgilor de nea”, cu elevii şcolii de balet „Ana Valkay”. Două spectacole, „Crăciun la Operă”, sunt dedicate sărbătorilor de iarnă, în 22 decembrie, iar tradiţionalul spectacol de operetă „Liliacul” de Johann Strauss, va încheia anul în seara de 31 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.