Zeci de migranți, ticsiți într-un microbuz, depistați într-o localitate din Banat. Șoferul...

Zeci de migranți, ticsiți într-un microbuz, depistați într-o localitate din Banat. Șoferul a fost reținut

0
DISTRIBUIȚI

Nu mai puțin de 24 de migranți au fost depistați ieri, în prima zi a lunii decembrie. Persoanele erau „ticsite” într-un microbuz, oprit în localitatea Forotic, județul Caraș-Severin, aflată aproape de granița cu Serbia, dar și de județul Timiș. Șoferul a fost reținut.

Oamenii legii din cadrul Poliției de Frontieră Oravița au oprit microbuzul duminică, în data de 1 Decembrie, în jurul orei 7.20, în localitatea Forotic. Au fost descoperite 24 de persoane, care tocmai ce intraseră ilegal din Serbia, în România, și care urmau să treacă granița tot ilegal, în Ungaria, pentru a ajuns ulterior în vestul Europei.

Polițiștii de frontieră au constatat că este vorba de cetățeni din Irak și Siria.


Călăuza acestora, șoferul în vârstă de 51 de ani, cetățean sârb a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat în fața instanție, cu propunere de arestare preventivă.

Oamenii legii au stabilit că printre cele 24 de persoane se află 22 de adulți, cu vârste între 19 și 48 de ani, dar și doi minori – ambii de 15 ani. Cetăţenii străini au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia, pe jos, fiind apoi preluaţi de cetăţeanul sârb din apropierea graniţei cu statul vecin, intenţionând să ajungă într-o ţară din vestul Europei cu ajutorul şoferului sârb.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat cu privire la cei 24 de cetăţeni din Irak şi Siria. De asemenea, cetăţeanul sârb, cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.