CCIAT lansează un proiect de profesionalizare a angajaților

CCIAT lansează un proiect de profesionalizare a angajaților

0
DISTRIBUIȚI

Sute de persoane și zeci de IMM-uri vor beneficia de un nou proiect lansat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș. Scopul principal al proiectului este de a crește competitivitatea firmelor, prin profesionalizarea angajaților.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de lider de proiect și Universitatea Politehnica Timișoara, alături de SC Expert Consulting, derulează un proiect de profesionalizare a angajaților. De el vor beneficia 326 de persoane angajate în diferite sectoare sau domenii economice, respectiv 40 de întreprinderi mici și mijlocii din Regiunea Vest.

„Resurse umane competitive pentru adoptarea SNCDI în Regiunea Vest” este numele proiectului finanțat prin Programul Operațional Capital Uman, Axa Prioritară 3: „Locuri de muncă pentru toți”.


Valoarea totală a proiectului este de 3.271.836,58 de lei și desfășoară timp de 18 luni, în perioada 19 decembrie 2019 – 18 iunie 2021.

Obiectivele specifice regăsite în activitățile proiectului se referă la:

1. Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/ competențe/ aptitudini aferente sectoarelor economice/ domeniilor identificate conform SNC și SNCDI pentru 326 de angajați din cadrul firmelor din Regiunea Vest;

2. Creșterea interesului întreprinderilor din Regiunea Vest care se încadrează în sectoarele economice/ domeniile identificate conform SNC și SNCDI, prin desfășurarea unei campanii de conștientizare a avantajelor acestor activități în rândul angajaților proprii;

3. Asistarea în elaborarea și implementarea planurilor de instruire în vederea calificării/ recalificării, perfecționării și specializării angajaților pentru minimum 40 de firme din care 36 IMM-uri care se încadrează în sectoarele economice/ domeniile identificate conform SNC și SNCDI la maximum 6 luni de la finalizarea proiectului;

4. Crearea și dezvoltarea unor parteneriate durabile cu 40 de firme din Regiunea Vest, fapt ce va conduce la creșterea pe termen lung a cooperării între top managementul întreprinderilor și angajații care vor participa la programele de instruire, contribuind astfel la atingerea obiectivului general al Axei Prioritare 3 – „Locuri de muncă pentru toți”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.