Studenți din China, la Universitatea Politehnica Timișoara timp de un semestru

Studenți din China, la Universitatea Politehnica Timișoara timp de un semestru

0
DISTRIBUIȚI

Un grup de studenți chinezi vor poposi la începutul celui de-al doilea semestru universitar la Timișoara, pentru a studia timp de patru luni. Totul este posibil datorită protocolului semnat, ieri, de Universitatea Politehnica Timișoara și Universitatea Dianzi din Hangzhou.

O delegație a universității chineze a sosit la Rectoratul UPT, pentru a se întâlni cu conducerea universității timișorene și pentru a semnat un acord privind înființarea Școlii masterale Cihna-România. În urma acestuia, la începutul lunii martie, un grup de studenți chinezi de la Universitatea Dianzi din Hangzhou va veni la Timișoara pentru a studia la masterat.

Conducerea UPT a fost reprezentată de prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Șerban, rector, prof.univ.dr.ing. Marius Oteșteanu, prorector, prof.univ.dr.ing. Florin Alexa, decanul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, și prof.univ.dr. Daniel Dejica-Carțiș, decanul Facultății de Științe ale Comunicării, în timp ce HDU a fost reprezentată de domnul Xue Xiaofei, vicesecretar al Comitetului de Partid, domnul Wu Yiqiao, secretar de Partid al Școlii de Limbi Străine, doamna Wang Qiulan, directoarea Asociației Liga Tineretului, domnul He Zhiwei, prodecan al Școlii de Electronică și Informație, și doamna Fei Chenhan, directoarea Diviziei de Schimuri Studențești a Biroului de Afaceri Internaționale.


După semnarea acordului, delegația chineză a vizitat campusul UPT.

Prin recentul acord s-a stabilit că Universitatea Politehnica Timișoara va accepta studenți masteranzi din primul an de la Universitatea Dianzi din Hangzhou. Perioada de schimb este de patru luni, iar un prim grup de studenți din China va veni la studii în semestrul al doilea al anului academic 2019-2020, la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale. Tot în 2020 vor fi organizate școli de vară tematice, la Facultatea de Științe ale Comunicării și la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale.

Situată în orașul istoric și cultural Hangzhou, China, Universitatea Dianzi este o instituție de învățământ superior cu 30.000 de studenți, care oferă mai multe domenii de studiu. În 1980 a fost înființat Institutul de Inginerie Electronică din Hangzhou, care a fost ulterior redenumit Universitatea Dianzi din Hangzhou, aflată în prezent în topul instituțiilor de învățământ superior din provincia Zhejiang.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.