Florin Cîțu vrea să informatizeze ANAF cu ajutorul CSAT. Ce își dorește...

Florin Cîțu vrea să informatizeze ANAF cu ajutorul CSAT. Ce își dorește să evite

1
DISTRIBUIȚI

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu va solicita CSAT să declare informtizarea ANAF și a Ministerului Finanțelor proiecte de importanță națională, pentru a putea fi realizate prin încredințare directă, cît mai repede.

CSAT este modul în care ministrul încercă să ocolească birocrația și funcționarii care nu-și fac datoria. „Să putem merge pe încredințare directă, să avem acest soft, să conectăm ANAF la secolul acesta în câteva luni, sper ca în martie, aprilie. Sunt oameni care sunt acolo care par să vrea să facă doar rău României. Nu există nicio scuză, decât rea voință și poate și alte interese”, a spus ministrul la Digi 24.

Ministrul spune că faptul că sistemul informatic de la ANAF nu funcționează este o problemă de securitate națională.

Cîțu a spus că pentru proiect se va face o cercetare de piață în urma căreia va fi aleasă firma sau firmele care se vor ocupa de informatizare.


„Procedura e mult mai rapidă, nu se încredințează primei firme venite. Costul nu pot să îl spun, dar veniturile pe care sperăm să le încasăm, dacă ne uităm în alte țări după informatizarea Autorității Fiscale, vorbim de zeci de miliarde de lei. Deci costul va fi nesemnificativ, comparativ. Banii au fost acolo tot timpul de la buget pentru informatizare și s-au cumpărat servere care staul pe holuri de trei ani de zile. Și de la Banca Mondială. Acolo au fost bani de la Banca Mondială și 30 de milioane de la buget”, a spus ministrul.

Cîțu a precizat că firmele au fost obligate să cumpere casele de marcat fiscale, care să comunice cu Fiscul, fiind aplicate și amenzi, dar că statul nu a făcut nimic pentru informatizare.

1 COMENTARIU

  1. pana „în martie, aprilie” se va face un jeg „romanesc” care merge mai rau decat cel actual. citule, esti bou, si lasi pe toata lumea sa stie. tu cu gramada aia de nuci din cap ai dedus singur termenul asta sau te-au sfatuit dinglaii de pe langa tine?
    „problemă de securitate națională”?? sa vezi tu securitate nationala cand prostia facuta in doua luni e sparta instantaneu, pe motiv ca nu a fost facuta cum trebuie si nu a fost verificata corespunzator. sfaturi gratis, BOULE. sau singurul interes e sa faca unii un profit?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.