Primăria Timișoara a lansat licitația privind modernizarea Căii Bogdăneștilor în cadrul unui...

Primăria Timișoara a lansat licitația privind modernizarea Căii Bogdăneștilor în cadrul unui proiect european de zeci de milioane de euro

0
DISTRIBUIȚI

linii tramvai iarba

Calea Bogdăneștilor, care are o lungime de doi kilometri, urmează să fie modernizată în cadrul unui proiect european, astfel că la finalul lucrărilor, va deveni unul dintre cele mai frumoase bulevarde din Timișoara.

Astăzi, Primăria Timișoara a reușit să lanseze licitația publică privind proiectarea și execuția pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în Municipiul Timișoara, traseu 5, Calea Bogdăneștilor”. Valoarea totală estimată se ridică la 111,5 milioane lei, fără TVA.

„În baza contractului vor fi realizate următoarele activități: reabilitarea liniei cale de tramvai care va fi dublă şi se va amplasa în axul străzii, în platformă proprie, lărgirea la două benzi pe sens a carosabilului, amenajarea de trotuare, piste pentru biciclete și de zone verzi, aducându-se astfel o contribuție substanțială la reducerea emisiilor de poluanți în atmosferă, reducerea prafului, a nivelului de zgomot și implicit la creșterea confortului şi siguranţei circulaţiei.


Serviciile și respectiv lucrările care fac obiectul prezentei proceduri constă în realizarea a: 2,1 km linie cale dublă de tramvai, 0,2 km linie cale simplă de tramvai, 35.900 mp suprafață carosabilă modernizată, 7 bucăți stații de tramvai, 12.220 mp suprafață trotuare, 4.000 m piste pentru biciclete”, scrie în anunțul de participare la licitație.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 9 martie, la ora 15.00.

Vă reamintim că din valoarea totală a proiectului, finanțarea nerambursabilă din partea Uniunii Europene este de 89 de milioane lei, restul banilor fiind asigurați din bugetul de stat și cel al Primăriei Timișoara. Perioada de implementare a proiectului este de 36 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.