SCM Poli continuă să piardă jucători din motive financiare. Tăierile bugetare au...

SCM Poli continuă să piardă jucători din motive financiare. Tăierile bugetare au schimbat strategia

0
DISTRIBUIȚI

SCM Politehnica şi-a reluat la finele săptămânii trecute antrenamentele fără două piese de bază din anul 2019. Antonio Pribanic şi Milos Dragas au părăsit echipa „de comun acord” cu clubul după ce se îndreptaseră iniţial către comisii. Deşi timişorenii riscă să mai piardă un component din cauza restanţelor, conducătorii alb-violeţilor îşi păstrează optimismul. Poli se va baza mai mult pe propria pepinieră şi ar dori chiar să organizeze Final Four-ul Cupei României.

Pe lângă lipsa celor doi, echipa a reluat pregătirea pe 4 ianuarie fără Fenici, plecat la lotul naţional, Mohsen Babasafari – în lotul Iranului, dar şi fără Sadoveac (accidentat). Croatul Pribanic (32 ani) şi sârbul Dragas (29), jucători exponenţiali în toamnă, au părăsit Banatul, aşa cum era de aşteptat, din cauza lunilor de neplată. „Confirmăm despărţirile, le mulţumesc lui Dragas şi Pribanic pentru ce au făcut pentru club, profesionalismul lor, tot ce au făcut pentru Timişoara. A fost o despărţire amiabilă, aşa şi-au dorit. În ceea ce îl priveşte pe Pribanic, soţia sa şi-a terminat studiile în Germania. Dragas la fel, amiabil, fără penalizări sau alte pretenţii. Mă bucur că au făcut parte din echipa noastră. Le urez baftă”, a spus Dan Dumitru, conducătorul secţiei de handbal a SCM-ului. Acţiunea celor doi la FRH urmând astfel să fie anulată pentru a nu aduce alte neplăceri.

„Le mulţumesc celor doi, Dragas şi Pribanic, le urez succes mai departe. Mie nu-mi place când pleacă jucători, sunt jucători importanţi din anul trecut, am obţinut rezultate bune cu ei.


Eu vreau să aducem de obicei mai mulţi jucători. Au fost aceste circumstanţe, ne pregătim, ne antrenăm, vreau să aducem doi-trei de la Academia noastră. Îmi place să ne antrenăm cu jucători tineri… Inter stânga, pivot, sunt posturi importante, dar toată lumea ştie că şi atunci când am folosit tineri, am făcut-o pentru victorie… Nu e uşor pentru nimeni dintre noi, mie îmi place să am jucători, să câştig campionatul… voiam să ne batem la titlu…”, a adăugat antrenorul Pero Milosevic.

Dacă luăm în calcul şi plecarea lui Orbovic din vara trecută, vorbim de trei jucători pe care Poli i-a pierdut din cauze financiare. Mai mult, alb-violeţii riscă să-l piardă şi pe Flavius Cîmpan, care la rândul său şi-a depus actele pentru memoriu. „Sper să nu plece”, a precizat Dumitru. Banii au venit mai greu sau aproape deloc în clubul autorităţilor. Dumitru a precizat că doar jucătorii au văzut în această perioadă de sărbători 25% din salariul de pe luna septembrie. Totuşi, există optimism căci de obicei veneau mai mulţi bani la începutul anului calendaristic şi în alte perioade dificile. La clubul de handbal tăierile bugetare nici nu au fost atât de mari precum la baschet, aproape 30% din bugetul total fiind tăiat.

Bănăţenii au început să privească acum mai mult şi către jucătorii crescuţi, de unde pot apărea completări în lotul actual. „E un buget care nu asigură performanţa, dar ne asigură să ne batem pentru ea… Această reaşezare ne face să ne gândim la o strategie… avem o echipă de copii foarte bună. Vom promova jucători, cel puţin la antrenamente în prima perioadă. Vom vedea dacă Pero decide să-i păstrăm. Ne vom baza pe juniori şi vom încerca să aducem timişoreni. Majoritatea celor din Timişoara sunt aici. Vâlceanu a plecat la Făgăraş pentru minute, la fel Furak. Ne axăm mult pe Centrul Olimpic, jucătorii 2000-2001 pot să confirme acum, sunt 100% jucătorii SCM. Am discutat să mai aducem jucători la 2004, 2005, îmi doresc să fie permanent la turneele finale…”, a precizat Dan Dumitru.

Deşi suferă economic SCM Poli speră să fie organizatoare a turneului Final Four, dacă sorţii din februarie îi vor da posibilitatea să facă asta. „Bugetul aprobat e suficient pentru a aborda prima jumătate de an. E clar că vom pune accent pe F4-ul Cupei. Sperăm să-l putem aduce la Timişoara. Sunt nişte costuri destul de mari. Există aprobat bugetul pentru a aduce aici dacă sorţii sunt de partea noastră”, a mai spus Dumitru.

SCM Politehnica îşi va continua pregătirea de iarnă cu câteva teste, mai întâi vineri (ora 17) acasă cu Reşiţa, urmând ca a doua zi revanşa să fie pe Bârzava. Apoi în 17 sau 18 ianuarie timişorenii vor disputa un meci cu Dinamo Panciova (Serbia) şi mai e dorit un amical cu 4-5 zile înaintea partidei de campionat de la Baia Mare (30 ian.), posibil cu Proleter sau Kikinda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.