Apărarea trofeului, misiune complicată: SCM Politehnica şi-a aflat adversara din semifinalele Cupei...

Apărarea trofeului, misiune complicată: SCM Politehnica şi-a aflat adversara din semifinalele Cupei României

0
DISTRIBUIȚI

SCM Politehnica va avea parte de un prim joc foarte dificil în turneul Final Four al Cupei României. Handbaliştii alb-violeţi vor înfrunta Dobrogea Sud Constanţa, probabil gazda competiţiei, pentru un loc în marea finală.

Cele două s-au mai înfruntat şi în urmă cu doi ani în ultimul act al Cupei. Trupa de la malul mării a avut câştig de cauză. În 2019 Poli a învins însă Steaua în finală şi a câştigat trofeul.

Conform tragerii la sorţi de azi, SCM Poli întâlneşte echipa din Constanţa, în timp ce Dinamo dă piept cu Bacăul în cealaltă semifinală. Bănăţenii par să aibă şansa a doua în meciul care va avea loc sâmbătă, 4 aprilie, conform programului stabilit de FRH. A doua zi urmând să aibă loc şi luptele pentru medalii. Tot în urma tragerii la sorţi s-a stabilit că oraşul-port la Marea Neagră va fi gazda turneului F4, Timişoara ar putea găzdui competiţia doar dacă dobrogenii renunţă la dreptul lor de a organiza.

Memoriu după eşecul cu Turda

În altă ordine de idei, înfrângerea dramatică de acasă cu Potaissa Turda i-a determinat pe oficialii SCM-ului să înainteze o adresă către forul de specialitate.


La conferinţa de presă de după meci şi-a făcut apariţia Vasile Ruşeţ, directorul clubului municipal, care înfierat arbitrajul.

”Felicit echipa timișoreană pentru modul cum a luptat și cum a abordat meciul, chiar și pe antrenorii noștri, care din cauza arbitrajului au avut niște ieșiri care în mod normal nu ar trebui să existe în timpul unui meci, dar încerc să le găsesc și lor scuze. Meciul a fost destul de bun, din punctul nostru de vedere, am întâlnit o echipă foarte bună a Turdei, dar care a venit aici cu tot arsenalul. Nu insinuez că au încercat direct, prin arbitraj, să influențeze rezultatul, dar ceea ce am văzut ca manieră de arbitraj, nu cred că am văzut de ani buni, de când vin la sala Constantin Jude și vin la 99% din meciuri. Astăzi am pierdut pe multe greșeli grave de arbitraj, pe un arbitraj extrem de prost! De la începutul până la sfârșitul meciului au avut o tendință de a arbitra, pe care nu aș vrea să o calific. Cert este că am văzut cu toții greșelile grave și când am fost conduși și când am fost în avantaj pe tabela de scor. Înainte de a veni aici, l-am sunat pe domnul președinte al FRH, Alexandru Dedu, comunicându-i că luni trimitem o adresă la Federație, în care vom protesta în legătură cu arbitrajul. Vreau să vă informez că noi nu vom intra în licitații de arbitraj, preferăm să investim în handbal, sportivi și în fenomenul sportiv. Nu vom licita arbitraje niciodată! Acesta va fi sensul comunicatului, protestului, adresei, pe care o vom trimite la Federație!”, a declarat Ruşeţ.

În campionat SCM Poli a căzut pe locul 8, cu doar 23 de puncte, şi are sâmbătă, de la ora 12.30, un meci infernal, în fief-ul lui Dinamo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.