Cod portocaliu de inundaţii în cinci județe. Cod galben pe râuri din...

Cod portocaliu de inundaţii în cinci județe. Cod galben pe râuri din 13 județe

0
DISTRIBUIȚI

Hidrologii au emis, marți, o avertizare cod portocaliu de inundaţii valabilă pentru râuri din cinci județe. Sunt posibile depăşiri ale cotelor de apărare pe mai multe râuri.


De asemenea, râuri din 13 județe sunt până joi sub avertizare cod galben.

Potrivit hidrologilor, marți la ora 14.00 se instituie cod portocaliu de inundații pe râuri din Bihor, Cluj, Alba, Timiş și Caraş Severin.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare de la ora 16.00 până la miezul nopții.

Codul portocaliu de inundații este în vigoare până joi la ora 12.00.

De asemenea, de miercuri de la ora 14.00 până joi la ora 24.00, este cod galben de inundații pe râuri din Maramureş, Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Cluj, Bihor, Sălaj, Arad, Hunedoara, Mureş, Alba, Harghita, Timiş şi Caraş Severin.

Bazinele vizate sunt: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega Veche, Bega, Timiş și Bârzava.

Se anunță scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.