Autoritățile vin cu sfaturi pentru populație, cu scopul prevenirii răspândirii coronavirusului

Autoritățile vin cu sfaturi pentru populație, cu scopul prevenirii răspândirii coronavirusului

0
DISTRIBUIȚI

Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul MAI vin cu o serie de informații și sfaturi pentru populație, pe scurt, pentru răspândirea coronavirusului care provoacă boala COVID 19.

Până acum, în România nu au fost confirmate cazuri de infectare cu acest virus, însă autoritățile sfătuiesc populația să se spele des pe mâini, să evite contatul cu oamenii care suferă de infecții respiratorii acute sau să evite să-și atingă ochii nasul sau gura dacă nu au mâinile igienizate.


În plus, atunci când strănutăm sau tușim trebuie să ne acoperim nasul și gura, nu trebuie să luăm medicamente fără prescripția medicului, iar atunci când dorim să curățăm suprafețe, trebuie să o facem cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool.

Autoritățile atrag atenția că pachetele primite din China sau produsele fabricate în această țară nu sunt periculoase și că animalele de companie nu răspândesc acest virus. De asemenea, românii sunt sfătuiți să folosească masca de protecție doar dacă suspectează că au răcit sau se află în apropierea oamenilor bolnavi.

Cei care au călători în țări în care coronavirusul a fost confirmat, iar apoi au febră sau tușesc, sunt sfătuiți să sune la 112 și să menționeze aceste lucruri dispecerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.