Bugetul pe acest an al Timișoarei, de 2,37 miliarde de lei, a...

Bugetul pe acest an al Timișoarei, de 2,37 miliarde de lei, a fost aprobat de consilierii locali

1
DISTRIBUIȚI

Bugetul pe acest an al Primăriei Timișoara, care se ridică la 2,37 miliarde de lei, a fost aprobat, astăzi, în ședința ordinară a Consiliului Local Timișoara. Proiectul a fost trecut pe lista suplimentară, dar aleșii nu au avut nimic de comentat, astfel că a fost votat de toți cei 18 consilieri (din 27) prezenți la plen.

Au fost făcute și două amendamente, care au fost aprobate în ședința ordinară. Primul a venit din partea consilierului local PSD Luminița Țundrea, care a solicitat alocarea a aproximativ 320.000 lei pentru dotarea școlilor din Timișoara cu soluțiile necesare dezinfectării și curățeniei, în contextul crizei provocate de coronavirus.


De asemenea, consilierul local PNL Simion Moșiu a propus să se cumpere pentru polițiștii locali din Timișoara translatoare portabile de tip Pocketalk cu 25.000 lei, bani mutați de la proiectul privind reabilitarea pasarelei Gelu-Crizantemelor.

„Am avut dezbaterea pe buget în această săptămână. Este un proiect ambițios. Suma totală la venituri pe care noi ne bazăm este 2,37 miliarde lei. Din aceștia, noi vrem să destinăm pentru funcționare pe buget local 1,6 miliarde lei, pe dezvoltare vom avea un total de peste 700 milioane de lei, din care din bugetul local 385 milioane lei, din fonduri europene nerambursabile – 318 milioane lei. Nu vor fi modificări semnificative, la Centrul Automotive vor fi mai mulți bani și se vor mai mișca niște bani către Direcția Edilitară pentru Sala Polivalentă, contribuția noastră la cofinanțare, erau prevăzuți banii, numai că erau la Direcția Școli, Spitale, Baze Sportive și, totuși, această direcție generală trebuie să se ocupe din punct de vedere tehnic. Este vorba de toate amenajările din jurul viitoarei săli polivalente, pe care noi ne-am angajat să le facem cu titlu de cofinanțare din bugetul local: amenajarea drumurilor, rețele de utilități”, a detaliat Nicolae Robu, în conferința de presă de la PNL Timiș, înainte ca proiectul de buget să fie supus votului.

1 COMENTARIU

  1. Unanimitatea clasică din Consiliul local Timișoara. Nu are nimeni nimic de obiectat. Toate partidele aceeași….. Cum se face că administrarea liberală, care teoretic dezvoltă, plătește aproape trei sferturi din buget pe funcționare, adică salarii grase în principal. Se știe ce salariu enorm are și un șofer la Primărie (a lui Robu de exemplu) Asta face consiliul local Timișoara cu banii Timișorenilor !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.