DSP Timiș despre asistentul medical suspect de coronavirus: Rezultate negative pentru gripă

DSP Timiș despre asistentul medical suspect de coronavirus: Rezultate negative pentru gripă

0
DISTRIBUIȚI

DSP Timiș susține despre tânărul de 25 de ani din Reșița care a îngrijit în Germania patru persoane confirmate cu coronavirus că nu are gripă. Analizele pentru coronavirus sunt așteptate de la București.

Cei de la DSP Timiș spun că au fost anunțați miercuri dimineață de către medicul de garda de la Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babes” că la camera de gardă s-a prezentat un pacient cu suspiciune de coronavirus, transportat în condiții de siguranță, „conform metodologiei și protocolului, în izoleta, din localitatea Reșița”.

Informațiile primite de autoritățile din Timiș, de la medicul de gardă, au fost că:

– pacientul de 25 de ani, asistent medical la spitalul Trostberg- Germania, având contact cu 4 persoane confirmate cu coronavirus, pe care le-a îngrijit până în data de 05.02.2020.


La locul de muncă din Germania au fost folosite toate măsurile de siguranță și protecție.

În data de 07.02.2020 ajunge la Reșița, cu mașina personală, la locuința părinților. Simptomatologia debutează în 10 februarie cu febră 39.5 disfagie, tuse iritativă, își administrează Nurofen.

În data de 11.02.2020 se prezintă în UPU de la Spitalul Județean Reșița, de unde este transportat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr Victor Babeș” Timișoara – ora sosirii 01.50, în 12.02.2020, unde este izolat conform metodologiei și protocolului.

Test de gripă negativ. Se recoltează exudate feringiene și nazale, sânge integral pentru coronavirus.

Probele ajung la ora 09.15 la DSPJ Timiș și sunt trimise la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. „Matei Balș” Bucuresti, pentru confirmare.

Asistentul medical din Reșița care a lucrat în Germania și a intrat în contact cu patru bolnavi de coronavirus. A fost trimis de la Reșița la Timișoara și se așteaptă rezultatele analizelor. Între timp, cinci cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa care au intrat în contact cu asistentul medical suspectat de coronavirus sunt în carantină, monitorizată fiind şi familia tânărului.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.