Eroare într-un proiect al consiliului local, care spune că la Timișoara se...

Eroare într-un proiect al consiliului local, care spune că la Timișoara se va construi prima fabrică de baterii auto din România

4
DISTRIBUIȚI

baterii auto

Prima fabrică de baterii auto din România va fi realizată la Timișoara. Cel puțin asta reiese dintr-un proiect de hotărâre care va fi supus votului în ședința extraordinară de mâine a consiliului local. Timișoara se laudă că este orașul premierelor, însă aceasta nu va fi una dintre ele, pentru că Rombat Bistrița produce baterii din 1980.

Documentul se referă la acordul „Consiliului Local al Municipiului Timișoara pentru elaborarea PUZ – extindere zonă industrială și reglementare drumuri din Timișoara, Calea Stan Vidrighin, nr. 9A, conform Certificatului de Urbanism nr. 1004 din 25.03.2019”. În documentația care însoțește proiectul de hotărâre se arată că o mare companie din domeniul automotive, care-și desfășoară activitatea în zona Buziașului, are un plan de dezvoltare pe o perioadă de 15 ani.

„Scopul acestui plan este dezvoltarea în Timișoara a unui centru de cercetare, dezvoltare şi crearea primei fabrici de baterii auto din România.


Fabrica va fi complet automatizată, cu tehnologie de ultimă generație. Complexul va cuprinde cinci clădiri de producție, concentrate în jurul unei clădiri – nucleu. Clădirea – nucleu va fi o clădire de birouri modernă, cu spaţii sociale, cantine şi laboratoare de cercetare. Spaţiile de producție vor avea o suprafață estimată de aproximativ 35.000 de mp, în timp ce spaţiile de birouri vor avea o suprafață estimată de aproximativ 16.000 mp. Dezvoltarea preconizată este una modernă şi sustenabilă şi are în vedere amenajarea de spaţii verzi si spaţii de recreere. Propunerea făcută se înscrie în dezvoltarea urbanistică a întregii zone. Apectul şi funcţionarea zonei se vor înbunătăţi odată cu realizarea obiectivului propus”, scrie în proiectul de hotărâre. Cei care au întocmit acest proiect și au scris că se pregătește „crearea primei fabrici de baterii auto din România” omit, însă, faptul că Rombat SA, firmă care produce baterii destinate automobilelor, autocamioanelor și locomotivelor, funcționează fără întrerupere, sub o formă sau alta, de aproape 40 de ani.

Noua fabrică de la Timișoara va fi dezvoltată în două etape. Astfel, în perioada 2020 – 2021 compania își propune să construiască prima hală de producție, cu o suprafață de 10.125 mp, iar între anii 2022 – 2030 va construi clădirea – nucleu, cu o suprafață de 15.300 mp, și a următoarelor spații de producție.

4 COMENTARII

  1. Doamne Fwreste-ne de încă o fabrică UltraPOLUANTA in Timișoara. Fabrica de baterii e alungată din toate orașele din lume datorat toxicității mari in procesul de fabricare plus substanțe explozibile.
    Văd că numai dintrastia mai deschid ceva prin RO . Ori cu toxicitate mare ori mari consumator de resurse naturale, precum Schweighofer…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.