Gunoi printre blocurile din Timișoara. Polițiștii locali au dat amenzi

Gunoi printre blocurile din Timișoara. Polițiștii locali au dat amenzi

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali și cei de la Retim acționează împreună pentru sancționarea celor care nu au încheiat contracte de salubrizare, fie că e vorba de asociații de proprietari, persoane fizice sau societăți comerciale. În doar prima zi de verificări au fost aplicate opt amenzi, în diferite zone din Timișoara.

Amenzile pentru cei care nu au contracte de salubrizare, conform HCL 371/20007, sunt între 500 și 1.000 de lei.


În urma sesizărilor, polițiștii au acordat opt sancțiuni în diverse zone ale Timișoarei.

Întrucât în multe zone ale orașului mizeria de pe stradă este la loc de cinste, oamenii legii atrag atenția asupra deșeurilor care sunt împrăștiate de diverse persoane care caută în pubele și le lasă abandonate, pe asfalt. Zilele trecute, un cetățean a semnalat un astfel de aspect în zona Calea Șagului, trei persoane fiind sancționate, conform HCL 53/2004, cu amenzi între 50 și 300 lei, deoarece au căutat în containerele cu deșeuri reciclabile, împrăștiind în jur resturile din acestea.

Persoanele fizice, asociațiile de proprietari și societățile comerciale au obligația să respecte regulile privind gestionare deșurilor. În caz contrar, persoanele fizice riscă amenzi între 500 și 1.000 de lei, iar persoane juridice chiar și de 2.500 de lei.

Acțiunile vor continua pe această linie și în perioada următoare urmând a fi verificate toate aspectele semnalate de societatea de salubrizare, cu scopul de a contribui astfel la menținerea unui oraș curat și civilizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.