Reacțiile celor din USR Timiș după picarea gurvernului Orban: ”Mergem mai departe,...

Reacțiile celor din USR Timiș după picarea gurvernului Orban: ”Mergem mai departe, indiferent cât de greu sau ușor ne este”

0
DISTRIBUIȚI

 

cristian mos vot

Liderii USR Timiș au reacționat, astăzi, pe Facebook la scurt timp după ce moțiunea de cenzură împotriva guvernului PNL a trecut. ”Ne așteptam să treacă această moțiune, deoarece am putut vedea cu toții că cei de la PNL mai mult au mimat reformele promise. Gurile rele spun că s-au înțeles cu PSD-ul să fie alegeri anticipate, dar cu localele într-un singur tur. Eu spun că și dacă nu s-au înțeles, rezultatul este același. PSD va continua să existe, va continua să aibă putere și să-i pună într-o lumină bună pe cei de la PNL. (…) Toate forțele politice ”cu tradiție” din România au în interes propriu și personal să nu se schimbe nimic. Ei nu vor nici transparență nici o implicare mai mare a societății civile în politică.


Partidele vechi vor să continue lucrurile exact la fel, cu un spectacol ieftin de reformă. Dar vorbele și faptele lor nu au nimic în comun. Una spun, alta se întâmplă… după care dau vina pe PSD”, a scris Cristian Moș, liderul USR Timiș. Acesta a anunțat că ”mergem mai departe, indiferent cât de greu sau ușor ne este”.

Candidatul USR la Primăria Timișoara, Samuel Dominic Fritz a scris pe contul său de Facebook că ”odată cu căderea guvernului s-a dus și ultima șansa să alegem primarii în 2 tururi. Profitorii sunt din nou aceleași partide care au făcut blat în 2012: PSD și PNL, ai căror primari vor avea șansele cele mai bune să fie realeși de doar o mică minoritate a alegătorilor, nefiind nevoie de 50% din voturi”.

Referindu-se la bătălia pentru Primăria Timișoara, Fritz a susținut că ”Nicolae Robu (candidatul comun PSD-PNL în 2012) a luat al doilea mandat în 2016 cu 41.500 de voturi, adică doar 14% din timișorenii cu drept de vot. Nu putem să strângem noi mai mulți? De când mi-am anunțat candidatura, am spus că această campanie va dovedi că este posibil să batem un sistem politic falimentar, care ne oferă aceeași ciorbă reîncălzită de 30 de ani. Nicolae Robu este, din păcate pentru Timișoara, reprezentantul perfect al acestui sistem. Pe cât sunt de dezgustat de jocurile politice care propagă anti-democrație cu alegeri într-un singur tur, pe atât sunt de încrezător că pentru noi, în Timișoara, nu contează. Avem toate șansele să câștigăm (acum nici măcar un an, Alianța USR-Plus a câștigat alegerile europarlamentare din Timișoara cu 63.000 voturi!). Timișoara este plină de oameni onești și implicați, care nu se mai mulțumesc cu merge și așa”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.