Ripensia merge fără inhibiţii pe terenul liderului UTA. Alexandru Pelici, despre dorinţa...

Ripensia merge fără inhibiţii pe terenul liderului UTA. Alexandru Pelici, despre dorinţa de revanşă a arădenilor: „E problema lor”

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara a fost printre surprizele primei runde din 2020, prin succesul clar cu Metaloglobus, dar va da sâmbătă de liderul solitar al Ligii 2, UTA, care s-a impus şi mai categoric la Miercurea Ciuc. Antrenorul roş-galbenilor, Alexandru Pelici, recunoaşte că arădenii sunt favoriţi, dar e totodată optimist în privinţa şanselor la punct(e) ale elevilor săi pe „Motorul”.

„Suntem în faţa unui joc pe care putem să-l numim derby din punct de vedere al vechimii sau tradiţii echipelor, dar nu este un derby şi în privinţa clasamentului. Una e lider şi încearcă să promoveze în prima ligă şi are prima şansă la a face acest lucru dintre toate competitoarele. Iar cealaltă echipă, noi, încercăm să ne găsim drumul şi să ne ridicăm cât mai repede din zona aceea periculoasă a clasamentului. O echipă UTA care are în componenţă jucători valoroşi. Are doi dintre primii golgheteri ai acestui campionat: Ciprian Rus şi Buhăcianu. Mijlocaşi laborioşi, dacă e să ne gândim la Moise şi forma pe care o traversează acesta. O linie de fund cu doi fundaşi cu mare experienţă, Melinte şi Fl. Ilie sunt jucători foarte buni pentru acest nivel. Iacob în poartă, portar foarte bun… De care se ocupă un cuplu foarte bun, mă refer la Giuszy Balint şi Bogdan Apostu, felicitări pentru ce au făcut acolo, dar şi noi avem şansa noastră şi încercăm să ne-o jucăm. Sperăm să fie un joc plăcut, frumos. Ştim cu toţii presiunea pusă de publicul arădean, suporterii UTA-ei sunt înflăcăraţi, îşi încurajează echipa din primul până în ultimul minut… Încercăm să ne ridicăm la nivelul acestui joc şi sperăm că vom fi inspiraţi în alcătuirea primului 11”, a declarat Alexandru Pelici înaintea partidei cu „Bătrâna Doamnă”.

„E o echipă cu un apetit ofensiv ridicat, nici partea defensivă nu e de neglijat, cred că au a doua defensivă, după ASU Politehnica, au jucători buni de atac… Era de aşteptat ca UTA să se impună la Miercurea Ciuc, deşi era o echipă redutabilă acasă… e puţin surprinzător scorul, dar nu cred că e o surpriză.”, a comentat Pelici pe marginea victoriei cu 6-0 a utiştilor în runda 22.

„În ciuda faptului că au câştigat cu 6-0 şi unei oarecare relaxări prin rezultatele celorlaltor candidate ale lor. UTA s-a depărtat la şapte puncte de locul 2, dar sunt convins că Gyuszi a reuşit să-i ţină cu picioarele pe pământ pe jucători, cu atât mai mult cu cât poate fi vorba şi de o oarecare revanşă, dar nu cred, cred că ei sunt suficient de profesionişti să joace la fel indiferent de adversarul care va juca la Arad, îşi doresc să-şi câştige meciurile de acasă, e clar.


Dacă se gândesc şi la ce a fost în tur, e problema lor, noi mergem să ne jucăm şansa, cum am spus”, a adăugat tehnicianul Ripensiei cu referire la succesul din tur al echipei sale.

„În niciun caz Ripensia nu porneşte favorită în meciul de sâmbătă, noi nu avem nimic de pierdut, doar de câştigat, putem să facem un joc bun, dacă vom face un rezultat pe măsură, jocul e televizat, cu o echipă care va ajunge probabil în Liga I, e un prilej de a ne arăta ce putem”, a conchis „principalul” trupei din Fabric.

Cu un meci foarte bun făcut în prima rundă din mini-retur, în care a avut un assist şi a obţinut penalty-ul de la golul de 3-0, Vlad Tudorache are la rândul său un moral bun înaintea deplasării „în vecini”. „Într-adevăr, sâmbătă întâlnim o echipă foarte bună a Ligii 2, are în componenţă mulţi jucători valoroşi, dar, sperăm şi noi, prin unitatea noastră de grup şi dorinţa de afirmare, să legăm nişte rezultate bune şi să urcăm în clasament… Oarecum am schimbat şi noi câţiva jucători, sunt şi în primul 11 patru-cinci noi, aveam emoţii de cum ne vom descurca în meciurile oficiale, în amicale am avut rezultate destul de bune. Ne dă încredere prima etapă, pentru că am întâlnit o echipă valoroasă, aveam o oarecare reţinere înaintea meciului. Dar având în vedere şi rezultatul, jocul prestat cel puţin în prima repriză, ne dă încredere”, a spus şi Tudorache.

Timişorenii nu vor putea miza în acest joc pe mijlocaşul Gabriel Stoi, suspendat după cartonaşul galben văzut în victoria cu 3-0 în faţa Metaloglobusului, şi nici pe Adrian Popa, care are în continuare probleme musculare.

„Ripi” se va deplasa de mâine pe Mureş, semn că pregăteşte cu o atenţie sporită duelul, şi s-a pregătit azi pe sinteticul de la Baza 2 pentru a se obişnui cu suprafaţa artificială de care vor da şi sâmbătă, de la ora 11, în Aradul Nou. Ripensia are 27 de puncte, cu 17 mai puţine decât liderul alb-roşu. În tur scorul a fost 2-1 pentru timişoreni pe „Electrica”, Voinea şi Zaluschi, autorii golurilor roş-galbene, au părăsit însă echipa de pe Bega.

Impresarul portarului e în tabăra adversă

O situaţie neobişnuită înaintea duelului dintre cele două vestice e că portarul titular al Ripensiei, revenit la echipă în această iarnă, Horaţiu Moldovan, e impresariat de Bogdan Apostu, apropiat al clubului UTA şi al antrenorului Laszlo Balint. „E o situaţie pe care nu vreau să o comentez, nu e treaba mea ce se întâmplă… toată lumea aşa-i percepe, peste tot apar împreună, acest lucru şi-a pus amprenta asupra clubului UTA în ultimul an… Cred că Moldovan va juca cu o ambiţie şi mai mare, e jucător profesionist, îşi face treaba”, a comentat Alex Pelici pe marginea acestui subiect.

Scaune noi pe „Electrica”

Astăzi, la arena din administraţia STPT-ului, se lucra la tribuna acoperită, de pe care au dispărut scaunele, majoritatea rupte. Probabil până la următorul meci de pe teren propriu al Ripensiei, cu Dunărea Călăraşi, vor apărea în loc scaune noi, un mic plus de confort pentru public, căci condiţiile de pe arenele timişorene sunt destul de „spartane”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.