SCANDALOS Angajați ai ISU Banat, la lucru după ce s-au întors dintr-o...

SCANDALOS Angajați ai ISU Banat, la lucru după ce s-au întors dintr-o excursie la Veneția. Măsuri luate doar după revolta colegilor. Cum a încercat lt.col. Mihoc să ascundă gravul incident UPDATE Reacția DSP Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Situație halucinantă la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Banat” al Județului Timiș – comanda instituției a ascuns faptul că doi angajați, care săptămâna trecută au fost în excursie la Veneția, aflat în unul dintre focarele de coronavirus din Italia, au fost la lucru în loc să stea în izolare la domiciliu. Măsuri s-au luat doar după ce ceilalți pompieri au făcut scandal.

Conform surselor PRESSALERT.ro, cei doi, soț și soție, au fost săptămâna trecută, timp de trei zile în excursie la Venezia, regiunea Veneto, unul dintre focarele de coronavirus din Italia. Dovadă sunt fotografiile publicate de aceștia pe Facebook, ajunse și în posesia PRESSALERT.ro, dar pe care nu le vom publica. În imagini, aceștia apar alături de alte persoane.


Luni cei doi angajați ISU au intrat în tură obișnuită, iar, ieri, colegii lor i-au cerut comandantului subunității să explice de ce excursioniștii sunt la lucru și nu în izolare la domiciliu timp de 14 zile. De abia astăzi, când s-au făcut din nou presiuni de către ceilalți angajați s-a raportat situația conducerii ISU Timiș. În încercarea de a ascunde situația, brusc, cei doi au intrat în concediu medical. Conducerea ISU Banat nu au anunțat pe nimeni de situația de la Sânnicolau Mare, chiar dacă a fost ședință la Prefectura Timiș exact pe această temă.

Contactat pentru a explica situația celor doi subordonați, locotent colonelul Lucian Mihoc a devenit, brusc, extrem de nervos și a susținut ”astea sunt date private. Nu pot să vă spun. Trimiteți o cerere pe Legea 544 (legea accesului la informații de interes public, n.a.) și vă voi răspunde”. Prefectul de Timiș, Liliana Oneț a declarat că ”domnul Mihoc mi-a spus ceva, astăzi, că ar avea doi angajați în izolare, dar nu știu mai mult. O să sun să-l întreb dacă cei doi au fost la lucru. Vă dați seama că nu știu asemenea detalii”.

UPDATE Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș ne-au declarat că, în acest moment, cei doi pompieri sunt izolați la domiciliu, fiind monitorizați de către instituție. De asemenea, nu a fost luată nicio măsură față de pompierii care au intrat în contact cu cei doi colegi de-ai lor, care s-au întors recent din Veneția. „Cele două persoane au intrat în țară înainte să fie instituite măsurile de prevenție cu noul coronavirus. De ieri s-au autoizolat la domiciliu”, ne-a spus Cornelia Bubatu, purtătorul de cuvânt al DSP Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.