Seară de povești și muzică folk alături de Marius Bațu, la Timișoara

Seară de povești și muzică folk alături de Marius Bațu, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Marius Bațu va susține un concert extraordinar la sfârșitul acestei săptămâni, evenimentul fiind unul de neratat pentru fanii artistului care s-a remarcat în lumea muzicii românești în 1977, anul în care a înființat, alături de Eugen Baboi, grupul Poesis.

În perioada 1982-1985 activitatea sa s-a învârtit in jurul „Cenaclului Flacăra” iar în 1994, după o perioadă de 8 ani petrecută în Germania, a revenit în țară și a reluat activitatea grupului Poesislansând în 1996 albumul Cântec Șoptit. A urmat o colaborare cu formația Holograf la spectacole și albume precum: „69% Unplugged”, „Supersonic”, „Undeva departe” și „Holografica”, susținând partitura de chitară acustică și backing vocal. În aceeași perioadă, îl regăsim alături de nume mari ale muzicii românești, precum Ducu Bertzi, pe albumele „Dor de ducă”, „Sufletul meu” și „Poveste de iarnă”; Mircea Vintilă – albumul „Madama de pică”, Ovidiu Lipan Țăndărică – „Renașterea”, Dinu Olărașu – „Vis-a-vis”, Stepan Project – „Sensul vieții”, Compact – „5.


Compact”. În luna iunie a anului 2001 Marius Bațu este cooptat în grupul Pasărea Colibri, formație alături de care lansează albumul „Încă 2000 de ani” și se remarcă prin melodii ca și „Elegie”, „2000 de ani” și „Cântec șoptit”. După perioada Pasărea Colibri, a participat la diverse spectacole alături de Ducu Bertzi, Florian Pitiș dar și alți artiști. La sfârșitul anului 2007, după o pauză de mai bine de 10 ani și la 30 de ani de la înființarea grupului, Marius Bațu și Eugen Baboi s-au reunit în fața publicului românesc și au lansat un nou produs marca Poesis, albumul Babilon”.

La începutul acestui an, Marius Bațu a susținut un concert alături de Dan Bittman la Constanța în cadrul campaniei umanitare „Music for Autism”. Proiectul acesta a început în 2012 cu scopul de a sprijini copiii cu autism si alte dizabilități, care s-a bucurat încă de la început de succes devenind astfel proiectul umanitar pe poziție fruntașă cu reușite nenumărate. Timp de șapte ani, nume mari din industria autohtonă de muzică rock-folk-pop s-au implicat pentru a duce la destinație scopul campaniei. “Music For Autism” a fost sprijinită prin concertele caritabile susținute de Vama, Loredana Groza & Nadir, Vița de Vie, Cargo, Timpuri Noi, Berti Barbera & Nicu Patoi, Florin Chilian, Ada Milea, Desant, White Walls, Mihai Mărgineanu, Proconsul, Celelalte Cuvinte, Cargo, The R.O.C.K. (Tribut AC/DC), CTC, Ionut Micu și Naidin, Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Emeric Imre, The Model, Zdob și Zdub, Taxi, Phoenix, Provincialii, etc.

Concertul lui Marius Bațu la Timișoara va avea loc vineri, 28 februarie, de la ora 21, la Porto Arte, iar biletele pentru acest eveniment costă 25 lei. Înaintea acestui recital, îndrăgitul artist folk va susține un recital joi, 27 februarie, la Lugoj, de la ora 19, la Casa Bredicenilor, alături de Vasile Gondoci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.