Au început măsurătorile topografice pentru realizarea noului stadion din Timișoara

Au început măsurătorile topografice pentru realizarea noului stadion din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

stadion dan paltinisanu

Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, a anunțat care este stadiul proiectului privind realizarea unui nou stadion modern la Timișoara. Astfel, potrivit șefului CJ Timiș, ieri au fost demarate măsurătorile topografice, necesare pentru studiile de prefezabilitate, fezabilitate şi alte studii de specialitate, precum și pentru elaborarea documentațiilor pentru obținerea avizelor și a acordurilor solicitate prin Certificatul de Urbanism, ale noului stadion.

„Este arena pe care o așteaptă toată lumea cu sufletul la gură.


Două firme din București, care au câștigat licitația, se vor ocupa de realizarea acestor studii. Împreună cu Romeo Malac, administratorul stadionului, m-am asigurat că nimic nu mai împiedică buna desfășurare a acestui proiect, pentru care Compania Națională de Investiții a dat ordinul de începere a lucrărilor. Documentația trebuie predată la CNI în termen de 135 de zile, iar valoarea contractului este de aproape 800.000 de lei, cu TVA”, a informat Călin Dobra.

Potrivit președintelui CJ Timiș, stadionul „Dan Păltinișanu” va fi demolat de îndată ce CNI va desemna și firma constructoare.

„Ridicarea acestui mult așteptat complex sportiv va fi, cu siguranță, un imbold pentru sprijinirea dezvoltării activităților cultural-sportive inițiate de către județul Timiș, prin Consiliul Județean Timiș. Am încredere că va avea și un impact pozitiv asupra dezvoltării economice a regiunii, situată la granița cu Serbia şi Ungaria, poziție care i-a conferit în permanenţă rolul de punte de legătură interculturală şi economică între cele trei ţări vecine. Și mă voi asigura că lucrurile merg doar în direcția bună. Nu e doar o promisiune. E un angajament ferm”, a declarat Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.