Timişoara Saracens a mai transferat un pilier. Noul jucător e rudă cu...

Timişoara Saracens a mai transferat un pilier. Noul jucător e rudă cu un fost „leu” şi se află la prima experienţă în emisfera nordică

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Joji Sikote / Timişoara Saracens

Bănăţenii se află în pauză competiţională şi continuă să facă mutări în lot. Ultimul venit e fijianul Joji Sikote, verişor cu ex-bănăţeanul Mesake Doge, şi reprezintă o nouă întărire pentru pachetul de înaintare al echipei. Timişoara Saracens l-a mai transferat în această iarnă şi pe pilierul argentinian Roberto Edmundo Tejerizo.

În vârstă de 24 de ani, Sikote a sosit pe Bega şi a semnat un contract valabil pe un an şi jumătate. E primul contract în afara emisferei sudice pentru verişorul lui Doge. Acesta a activat în Fiki la Naitasiri Rugby U20 (2014), Tailevu Rugby U20 (2015), Northland Team (2016-17) și Rewa Rugby (2018-2019).

„Sunt foarte bucuros să fiu la Timișoara. Mulțumesc clubului și antrenorilor pentru oportunitate.


Mă voi strădui să mă ridic la nivelul așteptărilor tuturor și să dovedesc că îmi merit locul în aceeastă echipă. Îmi place mult și atmosfera din grup, încă din prima zi am fost primit cu brațele deschise și băieții m-au făcut să mă simt ca acasă. Pot să spun că îmi place chiar și vremea din Timișoara și abia aștept să îmbrac tricoul de joc și să intru în teren”, a declarat Joji Sikote.

Clubul fanion de rugby al Banatului s-a despărţit în această iarnă de Vasile Rus, care s-a retras cel puţin deocamdată din activitatea sportivă. La capitolul achiziţii „sarazinii” l-au mai adus pe Roberto Tejerizo, de la Baia Mare, tot în pachetul de înaintare, jucător prezentat în luna ianuarie.

Opt „sarazini” sub tricolor

Timişoara Saracens are nu mai puţin de opt jucători selecţionaţi la echipa naţională pentru jocul de mâine (ora 15.00, TVR), cu Spania, în cadrul Rugby Europe Championship. Eugen Căpăţînă, Horaţiu Pungea, Ionel Melinte, Cătălin Fercu şi Marius Simionescu au fost anunţaţi în primul 15. În timp ce pe bancă vor începe Valentin Popârlan, Vlăduţ Popa şi, în premieră chemat la lot, Moa Maliepo. Pe 8 februarie, în aceeaşi competiţie, „Stejarii” au cedat în Portugalia, scor 11-22. Iar pe 7 martie, naţionala are meci în deplasare cu Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.