Timișoara va avea primul compartiment din țară pentru recuperarea pacienților arși

Timișoara va avea primul compartiment din țară pentru recuperarea pacienților arși

0
DISTRIBUIȚI

Timișoara va avea primul compartiment din România destinat recuperării pacienților arși. Acesta ar urma să funcționeze în cadrul Secției de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie a Spitalului Municipal Timișoara, care se reabilitează cu bani europeni.

Concret, potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, compartimentul va fi realizat la parterul secției aflată pe B-dul C.D. Loga și va avea șapte paturi, organizate astfel: două rezerve cu două paturi și grup sanitar și un salon cu trei paturi, cu grup sanitar propriu.

„Grupurile sanitare pot fi amenajate astfel încât bolnavul în fotoliu rulant să poată avea acces. De asemenea, există spaţiu pentru un cabinet de consultaţii şi o sală de tratamente. Se pot asigura circuite separate pentru bolnavii internaţi, precum şi accesul acestora spre Baza de tratament şi Ambulatoriul de specialitate”, a transmis Primăria Timișoara.

Conform reprezentanților instituției, dotarea cu echipamentele medicale necesare a compartimentului de recuperare a pacienților arși se va realiza prin proiectul finanțat cu bani europeni în cadrul căruia clinica va fi modernizată.


Concret, proiectul se referă la “Extindere, reabilitare, modernizarea şi echiparea ambulatoriului de specialitate al Clinicii de Recuperare, Medicina Fizică şi Balneologie Timişoara din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, prin demolare parţială şi extindere orizontală şi verticală“. Proiectul este implementat de Primăria Timişoara şi se va finaliza la sfârşitul anului următor.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 24 de milioane de lei, din care 5,2 milioane de lei reprezintă alocarea pentru echipamente medicale.

“Amenajarea spaţiului pentru Compartimentul recuperare arşi se va finanţa de la bugetul local, fiind fonduri deja prevăzute pentru reabilitarea întregului corp al clădirii în care funcţionează Secţia Clinică de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie. În perioada imediat următoare se va lansa de către Primăria Municipiului Timişoara licitaţia pentru cele două investiţii. În ceea ce priveşte personalul necesar pentru Compartimentul recuperare arşi, există posibilitatea instruirii personalului existent, precum şi a angajării de personal medical necesar (kinetoterapeuţi, ergoterapeuti, logopezi)“, au detaliat reprezentanții Primăriei Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.