„Tragedia omului”, spectacolul care reunește toți actorii Teatrului Maghiar din Timișoara

„Tragedia omului”, spectacolul care reunește toți actorii Teatrului Maghiar din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Teatrul maghiar „Csiky Gergely” prefațează proiectele anului 2021, când Timișoara va fi capitală culturală europeană, cu spectacolul „Tragedia omului” de Madách Imre care va avea premiera în luna martie a acestui an. Spectacolul este regizat de reputatul regizor Silviu Purcărete, prețuit pentru grandioasele sale puneri în scenă, aplecarea spre detalii și personajele de excpeție  pe care le-a creat. După coproducția „Moliendo Café” pe care a regizat-o în 2014, Silviu Purcărete a început deja la Timișoara repetițiile pentru noul spectacol. El este secondat de scenograful Dragoș Buhagiar, compozitorul Vasile Șirli și dramaturgul Visky András.

„Tragedia omului”, publicată în secolul al XIX-lea, își păstrează relevanța și în teatrul contemporan, prin actualitatea temei.


După izgonirea din paradis, Adam este însoțit de Lucifer într-o călătorie prin istoria omenirii, și se apleacă asupra profunzimilor sufletului uman. Textul poetic scris de Madách Imre, de referință pentru gândirea europeană modernă, a fost rescris de Silviu Purcărete și Visky András, iar distribuția reunește toți actorii teatrului maghiar.

Spectacolul de la Timișoara poate fi considerat ca o continuare a dramei lui Goethe, „Faust”, pusă în scenă de Purcărete la teatrul „Radu Stanca” din Sibiu, deși cele două opere au fost scrise  la o distanță de jumătate de secol, în care gândirea europeană a fost influențată de evenimente majore petrecute în acest interval. Spectacolul regizat de Silviu Purcărete la Sibiu s-a bucurat de un enorm succes internațional, și se joacă de mai bine de 10 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.