Al doilea transport de echipamente medicale din Coreea de Sud ajunge sâmbătă...

Al doilea transport de echipamente medicale din Coreea de Sud ajunge sâmbătă în România

0
DISTRIBUIȚI

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că sâmbătă va ajunge în țară, cu un avion C-17 Globemaster III, al doilea transport de echipamente medicale din Coreea de Sud. Este vorba de un transport care conține 100.000 de combinezoane pentru medici.

Ministerul Apărării Naţionale a cerut desfăşurarea unei noi misiuni aeriene de urgenţă pentru transportul a încă aproximativ 45 de tone de echipament medical de la Seul la Bucureşti.


Echipamentele constă în alte 100.000 de combinezoane de protecţie şi vor ajunge sâmbătă pe Aeroportul Otopeni.

Cele două zboruri solicitate de Ministerul Apărării Naţionale cu aeronave C-17 Globemaster III reprezintă prima utilizare a orelor de zbor, alocate ca stat membru al Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic, pentru pentru misiuni de urgenţă în contextul gestionării pandemiei de coronavirus.

Distribuirea echipamentelor de protecţie va fi realizată cu mijloace de transport din dotarea IGSU şi acestea vor fi alocate, în funcţie de nevoi, personalului medical.

Coordonarea celor două zboruri s-a realizat, din partea României, de Centrul Naţional Militar de Comandă al MApN.

Primul transport, care a conținut alte 100.000 de combinezoane de protecție, au ajuns joi dimineață pe aeroportul Otopeni de la Seul, cu o aeronavă NATO, a anunțat Ministerul Apărării Naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.