ANP interzice vizita rudelor deținuților dacă acestea au febră sau tușesc, de...

ANP interzice vizita rudelor deținuților dacă acestea au febră sau tușesc, de teama coronavirusului

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-63391365">

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a decis noi măsuri de protecție a personalului și a deținuților, în contextul coronavirusului, astfel că nu mai permit vizita rudelor care au simptome de afecțiuni respiratorii. Cei care au fost în zone contaminate vor amâna vizita la penitenciar.

Potrivit unui comunicat transmis duminică, ANP solicită rudelor deținuților care au tranzitat sau au călătorit, începând cu luna februarie, în afara României, în țări care au fost confirmate infectări cu COVID-19, precum și celor care au cunoștință că ar fi intrat în contact cu persoane care au tranzitat sau au călătorit, în aceeași perioadă, în țări unde s-a confirmat infectarea cu noul coronavirus, să amâne, pe cât posibil, vizita la persoana aflată în penitenciar.

De asemenea, ANP transmite că persoanele care merg în vizită la penitenciar și au febră, tușesc, au dificultăți respiratorii dureri musculare sau stări de oboseală nu vor avea acces la persoane aflate în detenție.

„În situația imposibilității amânării vizitei, din motive obiective, persoanele care se află într-una din situațiile anterior menționate sunt rugate să se prezinte la Direcțiile de Sănătate Publică competente, accesul în unitățile de detenție realizându-se doar pe baza unui aviz medical de specialitate, care să infirme existența unui eventual risc și care să ateste că starea de sănătate le permite interacțiunea cu alte persoane”, anunță ANP.

ANP precizează că aceste măsuri au caracter temporar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.