Certificatele de urgenţă nu mai sunt necesare pentru obţinerea şomajului tehnic

Certificatele de urgenţă nu mai sunt necesare pentru obţinerea şomajului tehnic

0
DISTRIBUIȚI

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri a anunţat, într-un mesaj publicat pe site-ul instituţiei, că certificatele de situaţie de urgenţă nu mai sunt necesare pentru obţinerea şomajului tehnic.

Astfel, operatorii economici care vor să aplice pentru ajutorul de şomaj tehnic trebuie să depună la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în format electronic, o cerere semnată şi datată de către angajator, declaraţie pe propria răspundere şi lista angajaţilor aflaţi în şomaj tehnic.

În declaraţie, angajatorilor li se cere să certifice faptul că informaţiile sunt adevărate şi li se va prezenta consecinţa juridică a prezentării unor informaţii false.


Răspunderea este a angajatorului/persoanei care depune cererea.

Cererile pot fi depuse la ANOFM începând cu 1 aprilie pentru perioada 16-31 martie şi începând cu 1 mai pentru perioada 1 aprilie-16 aprilie.

Angajatorii care depun documentele la ANOFM primesc banii în termen de 15 zile de la depunerea documentelor, iar obligaţia acestora este ca în termen de trei zile să plătească sumele primite angajaţilor aflaţi în şomaj tehnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.