Formația timișoreană Fragmental a lansat un nou videoclip, la piesa „Addiction” VIDEO

Formația timișoreană Fragmental a lansat un nou videoclip, la piesa „Addiction” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Formația timișoreană Fragmental a lansat cel de-al doilea single din carieră numit „Addiction“, videoclipul melodiei fiind realizat de Cătălin Buda.

Proiectul a fost pornit de Cătălin Buda cu trei ani în urmă, ca un proiect solo cu un sound cinematic și influențe de nu-jazz și downtempo. Un an mai tarziu, în 2018 i s-a alăturat Alex Popescu (chitară) și apoi Tina (voce), Alex „Fram” Brânda (bas) și Sergiu Cătană (tobe). Odată cu cooptarea Tinei în proiect, soundul proiectului s-a diversificat cu influențe de neo-soul și acid-jazz. Primul videoclip Fragmental numit „Journey“ a apărut în luna mai a anului trecut.

„Am primit un mesaj de la Cătălin, prin care-mi propunea o colaborare pentru câteva dintre piesele pe care le-a compus. Și m-a făcut curioasă pentru că descrierea suna minunat, apropiat de ceea ce îmi doream de ceva vreme: provocarea unui BPM mai lent și a unui sound puțin diferit față de ceea ce experimentasem deja. Pentru că muzica este pentru mine ca un câmp cu flori prin care, atunci când îl străbat, întâlnesc o multitudine de flori și fiecare dintre ele are ceva specific, o culoare, o textură sau un parfum care îmi face simțurile să tresară și nu vreau să mă opresc să admir o singură floare, vreau să rămân cu amintirea unui buchet întreg.


Am simțit nevoia să experimentez în muzică de-a lungul anilor și n-aveam de gînd să refuz fără să ascult măcar o piesă. I-am făcut o vizită lui Cătălin în studio și după ce a trecut primul minut dintr-una din piese, eram deja în al nouălea cer și știam că proiectul acesta urma să existe cu mine la voce. L-am contactat pe Sergiu, cu care am mai cântat împreună de mai multe ori, în concertele cu Brigada Artistică Urbană (BAU) și la diverse jam session-uri, știind că era exact ceea ce trupa avea nevoie. Au urmat o serie de repetiții și întâlniri care ne-au apropiat, atât profesional cât și personal, iar proiectul a început să prindă contur. Aș descrie totul ca fiind o combinație foarte reușită a mai multor arome: soul, nu-jazz și trip-hop”, spune Tina, solista formației.

Tina a păşit în lumea drum’n’bass odată cu desfăşurarea concursului „Se caută o Voce” din 2004, organizat de AnonimTM și DJ SUV (Reprazent, Full Cycle), devenind astfel vocea inconfundabilă a AnonimTM.Anterior, activitatea muzicală a Tinei s-a desfăşurat pe acordurile genului alternative alături de trupa Oranj, alături de care a devenit cunoscută pe scenele de profil. Tot în 2004 Tina a început să cânte cu B.A.U. (Brigada Artistică Urbană), o formulă în care se creează muzică live improvizată de dans. Una din aparițiile live ale trupei Fragmental a avut loc în luna septembrie a anului trecut, în cadrul celei de-a 13-a ediții a evenimentului Street Delivery Timișoara, unde trupa a interpretat opt piese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.