45 de tone de echipamente de protecţie au sosit din Coreea de...

45 de tone de echipamente de protecţie au sosit din Coreea de Sud. IGSU le va distribui în ţară în funcţie de necesităţi

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook / IGSU

Cele 100.000 de combinezoane de protecţie achiziţionate de statul român au sosit în ţară în această dimineaţă la Aeroportul Otopeni.


Inspectoratul General pentru Situații de Urgență le va distribui în toată ţara, în funcţie de nevoi, personalului medical din Ministerul Sănătății și echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne.

Echipamentele de protecţie au fost comandate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și IGSU în cadrul eforturilor de combatare a efectelor pandemiei de COVID-19 în țara noastră.

„Cu sprijinul Guvernului României, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență i-au fost alocate, de la bugetul de stat, fonduri pentru achiziția echipamentelor medicale destinate protecției personalului medical și forțelor de intervenție ale Ministerului Afacerilor Interne.

Echipamentele aduse cu o aeronavă militară din Coreea de Sud vor fi depozitate temporar, iar ulterior vor fi livrate în toată țara.

Distribuirea echipamentelor de protecție va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea inspectoratului general, iar cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situatii de urgență, echipamentele vor fi alocate, în funcție de nevoi, personalului medical din Ministerul Sănătății și echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne”, se arată în comunicatul IGSU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.