Autoritățile române, la un pas de a interzice părăsirea locuinței. Grupul de...

Autoritățile române, la un pas de a interzice părăsirea locuinței. Grupul de comunicare strategică, explicații bâlbâite – de la fake news la draft în analiză

0
DISTRIBUIȚI

Autoritățile române sunt la un pas de a interzice părăsirea locuinței. Astăzi, în spațiul public, a apărut un document al Grupului de suport tehnico – științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, cu numărul 20, emis astăzi, în care se prevede condițiile în care se poate părăsi locuința. Propunerea comisiei condusă de Raed Arafat trebuie aprobată de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, neexistând o dată de la care va intra în vigoare. Vă reamintim că, aseară, ministrul Sănătății a anunțat că autoritățile pregătesc măsuri de restricționare a libertății de circulație.

În documentul publicat, se precizează că sunt interzise deplasările persoanelor în afara domiciliului/reședinței cu mai multe excepții.

Ulterior, apariției informației, Grupul de Comunicare Strategică a transmis, la interval de câteva minute, două poziții care se ba cap în cap.


În primul se susține că este vorba de ”un fake news”, pentru ca ulterior să revină și să recunoască faptul că ”este un document de lucru (DRAFT), care este analizat la nivelul Grupului de suport tehnico-științific, organism în subordinea CNSSU, format din specialiști în epidemiologie și boli infecțioase.
NU este un document aprobat la nivelul Grupului de suport tehnico-științific și NU a fost înaintat spre aprobare CNSSU (Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență), organism abilitat să ia decizii în astfel de situații. Hotărârile Grupului de suport tehnico-științific au caracter de propunere către CNSSU, doar după ce sunt aprobate la nivelul Grupului de suport tehnico-științific.  La nivelul Grupului de suport tehnico-științific sunt analizate diferite propuneri, pe baza scenariilor referitoare la evoluția răspândirii noului coronavirus (COVID-19), ținând cont de practica altor state care se confruntă cu aceeași problematică. Atenționăm asupra faptului că în documentul dat publicității NU este menționată data de la care sunt aplicabile măsurile referitoare la deplasarea persoanelor. Acest demonstrează că măsurile NU au aplicabilitatea imediată, fiind vorba despre propuneri aferente unor scenarii posibile cu privire la răspândirea noului coronavirus (COVID-19)”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.