Luna francofoniei, sărbătorită la Timișoara cu teatru și concerte de neratat UDPATE...

Luna francofoniei, sărbătorită la Timișoara cu teatru și concerte de neratat UDPATE Spectacolul de teatru, amânat

0
DISTRIBUIȚI

În fiecare an, în 20 martie, 75 de țări membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei celebrează Ziua Internațională a Francofoniei. Sărbătoarea datează din anul 1998 și în luna martie, în preajma acesteia, se organizează „Săptămâna limbii franceze și a francofoniei”, care cuprinde o serie de evenimente culturale.

Programul Institutului Francez din Timișoara include un spectacol de teatru al talentaților elevi francofoni din trupa arădeană „Amifran”, condusă de prof. Florin Didilescu, care, de mai bine de 25 de ani, organizează anual, la Arad, Festrivalul Internațional de Teatru Tânăr Fancofon. Aceasta va fi prezentă în sala Studio a teatrului maghiar, miecuri, 11 martie, de la ora 19.00, cu cel mai recent spectacol, „Piège à cons” (Capcană pentru proști), o adaptare după piesa dramaturgului francez Jean-Pierre Martinez, făcută de Liana Didilescu Marechal. Piesa aduce în fața  publicului spectator teme de actualitate tratate cu mult umor.


Acțiunea se petrece în preajma alegerilor prezidențiale, un partid care scade în sondaje își desemnează ca reprezentant un prost de serviciu care să suporte consecințele înfrângerii, promovând în același timp, în secret, un candidat din afara partidului căruia să i se alăture după victorie. Dar prostul se dovedește a fi imprevizibil, la fel ca alegătorii.

Spectacolul se desfășoară în limba franceză, fără traducere, iar intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

În 20 martie, chiar de Ziua Internațională a Francofoniei, Arman Méliès, un nume cunoscut în muzica franceză contemporană,  prezintă, în avanpremieră la  D`arc café din Timișoara, de la ora 20,00, câteva piese din cel de-al șaselea album al său, „Laurel Canyon”. În prima parte a serii va fi prezentă Amalia Gaiță cu piese din primul său album, „Melting Sun”, lansat în decembrie 2017.

UPDATE În contextul măsurilor de prevenire luate la nivel național pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, spectacolul de teatru a fost amânat pentru toamnă, data exactă urmând să fie stabilită ulterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.