Medicul timișorean Virgil Musta: ”Nu trebuie deloc să ne culcăm pe lauri....

Medicul timișorean Virgil Musta: ”Nu trebuie deloc să ne culcăm pe lauri. Există posibilitatea ca numărul de contaminări la pacienții din categorii vulnerabile să umple rapid spitalele”

0
DISTRIBUIȚI

Virgil Musta, medicul care face parte din echipa de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara care tratează pacienții cu coronavirus, susține că este îmbucurător faptul că în capitala Banatului au fost vindecate 16 persoane infectate cu acest virus, dar și că, în ultimele două zile, nu a mai fost confirmat niciun caz nou în județ.

Totuși, medicul timișorean trage atenția asupra faptului că lucrurile s-ar putea înrăutăți dacă populația nu va ține cont de măsurile de prevenție impuse de autorități.

„Cu toate acestea, nu trebuie deloc să ne culcăm pe lauri! A intrat în țară în ultima perioadă un număr foarte mare de oameni (în special din Italia, dar nu numai) care ar putea fi purtători ai virusului, iar dacă nu vom reuși să scurtcircuităm transmiterea prin măsurile de distanțare și igienă deja cunoscute și în plus, foarte important, să-i izolăm și să-i protejăm cât mai bine pe cei în vârstă și pe cei cu diverse alte afecțiuni, există posibilitatea ca numărul de contaminări la pacienții din aceste categorii vulnerabile să umple rapid spitalele și să depășească capacitatea de îngrijire de care suntem capabili„, a afirmat Virgil Musta.

În aceste condiții, medicul timișorean a făcut un apel, rugând oamenii să ajute persoanele vulnerabile cu ce au nevoie, astfel încât să nu mai iasă din casă.

„Fac un apel direct către fiecare dintre voi! Pe lângă măsurile de protecție personale, să identificați rapid membrii familiei, prieteni, cunoștințe sau vecini care ar fi în această categorie de vulnerabilitate, să gândiți și să puneți în practică cât mai repede măsurile necesare pentru izolarea lor, oferindu-le voi ajutorul necesar în această perioadă, dar ținându-i cât mai protejați de posibilele surse de contaminare.


Voi sunteți cei care puteți face ca această bătălie să fie câștigată cât mai repede și pentru cât mai mulți dintre noi, indiferent de vârstă! Ținem aproape, deși păstrăm distanța!”, a precizat Virgil Musta.

Vă reamintim că, în această săptămână, Asociația „Dr. Victor Babeș” Timișoara a făcut un apel la oameni, pentru a ajuta activitatea spitalului de boli infecțioase de la Pădurea Verde în lupta cu coronavirus, donând sume de bani într-un cont special deschis în acest sens.

„Banii vor fi folosiți pentru dotări de echipamente, materiale de igienă și protecție, programe de eficientizare a luptei împotriva acestui virus, într-o modalitate transparentă, unde cei interesați vor putea urmări toate intrările, cheltuielile și justificarea acestora”, au transmis reprezentanții asociației.

Virgil Musta a afirmat că numeroase persoane fizice, dar și companii s-au implicat pentru a da o mână de ajutor personalului medical. „Simțim că există o solidaritate excepțională, foarte multe firme sau persoane private vin să ajute în mod concret, prin donații în bani, produse sau materiale. Le mulțumim și pe această cale tuturor!”, a adăugat medicul timișorean.

Donații se pot face în contul RO84RNCB0255113757760002, deschis la BCR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.