p>

„Închidem pentru o perioadă de timp ca măsură de siguranță pentru angajați, pentru clienții noștri. Preferăm să prevenim decât să încercăm să-i tratăm după aceea, mai ales că nu știm exact de ce să ne tratăm. Sper să ne vedem sănătoși în câteva zile. Ne asumăm și pierderile. O să ținem și personalul angajat. O să-i ținem acasă, conform legislației în vigoare, cu 75% din salariu și sperăm că depășim perioada cât mai repede fără pagube materiale sau de sănătate”, a declarat, pentru PRESSALERT.ro, Florin Roua, patronul barului Alice Kyteler.
Adrian Brisc, unul dintre asociații de la Emotion, a explicat decizia de a închide una dintre cele mai căutate locații din centrul Timișoarei: „E un semn de responsabilitate socială. Omul vine dacă are unde să se adune. Cred că în aceste momente este important să luăm deciziile corecte pentru noi toți”.
De asemenea, cocktail bar-ul Cabinet 3, și-a închis porțile încă de la sfârșitul săptămânii trecute pentru a evita răspândirea coronavirusului.
Că situația este tot mai grea pentru cei din industria ospitalității, o confirmă și declarația președintelui HORETIM, Corina Macri care a declarat pentru PRESSALERT.ro că „50 % dintre companiile din industria ospitalității, membri HORETIM, au închis activitatea.
Cei care funcționează încă, merg pe avarie, având mai mult livrări la domiciliu”.
Și în cartiere o parte din localuri sunt închise cel puțin până la sfârșitul lunii, în timp ce micile magazine au impus restricții în funcție de spațiu, ajungându-se ca în unele incinte să intre doar câte un client, pe rând.