Timișoara 2021 caută să se reinventeze pentru a înfrunta efectele pandemiei de...

Timișoara 2021 caută să se reinventeze pentru a înfrunta efectele pandemiei de coronavirus

1
DISTRIBUIȚI

Restricțiile impuse de starea de urgență decretată în urma pandemiei afectează și proiectele Asociației Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2021.

„În această perioadă prin care trecem în lupta contra COVID-19, și în încercarea de stopare a răspândirii acestui virus, fiecare dintre noi este pus la încercare de sentimentul incertitudinii. În primul rând, pentru că nu știm cât va dura toată această situație și cum ne va afecta, concret, viețile de zi cu zi. Deocamdată, suntem în stare de urgență pentru a ajuta autoritățile și cadrele medicale să facă față pandemiei, spre binele nostru și al apropiaților noștri. Spiritul comunitar, solidaritatea, spiritul civic capătă noi valențe prin intermediul unui termen niciodată folsit până acum în relație cu acestea: izolarea. Dar, suntem, cu adevărat, izolați? La o privire mai atentă, cu siguranță că nu. A sosit momentul să inventăm noi forme de a fi împreună, să folosim, mai mult decât o făceam înainte, rețelele de socializare, lucrul și învățatul la distanță – e-working, e-learning etc (acolo unde se poate) și să apelăm la calm și responsabilitate.


Nu știm până când va dura această situație, dar știm că trebuie să supraviețuim și să trecem cu bine și de această încercare, până când într-o zi, lucrurile vor reveni la normal”, a scris Simona Neumann, directorul executiv al asociației, pe pagina sa de Facebook. Aceasta consideră că în noul „normal” lumea va fi altfel decât am cunoscut-o până acum, în toate aspectele ei.

În contextul răspândirii coronavirusului SARS-CoV2, care provoacă boala COVID-19, și parafrazând sloganul campaniei Timișoara 2021, Simona Neumann spune că „e timpul să începem să regândim modul în care Timișoara va lumina orașul, țara, Europa, în anul 2021. Echipa Timisoara 2021 a început să lucreze la modalitățile de punere în practică a programului cultural în acest nou context. Vom face apel la partenerii noștrii cu care lucrăm de 3 ani în toate proiectele demarate până acum, și la aceia noi, de a sprijini acest demers”.

„Pornind de la sloganul Capitalei Culturale – «Luminează orașul prin tine!» – Timișoara este chemată în fața unei noi provocări, dar și a unei noi șanse, aceea de a dovedi că se poate reinventa, își poate reinventa Programul Cultural pentru anul 2021 în care componenta digitală, tehnologia si comunicatiile – dezvoltate în orașul nostru – vor juca un rol important. În acest proces va fi nevoie de participarea artiștilor și oamenilor de cultură, a comunitații IT&C, a mediului școlar și universitar, a arhitecților, a urbaniștilor, a industriilor culturale și creative, în general, a mediului de afaceri și nu în ultimul rând, a jurnaliștilor, pentru a trasmite informațiile. Creativitatea tuturor va fi importantă pentru ca Timișoara să luminieze din nou, așa cum a făcut-o în momente grele ale istoriei sale. Să rămânem, așadar, responsabili, uniți și creativi. E momentul, mai mult ca oricând, să luminăm orașul prin noi înșine”, a concluzionat directorul executiv al Asociației Timișoara 2021.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.