Titu Bojin, anunț oficial la PRESSALERT LIVE: „Voi fi pe buletinul de...

Titu Bojin, anunț oficial la PRESSALERT LIVE: „Voi fi pe buletinul de vot la alegerile locale, pentru președinte la consiliul județean” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Titu Bojin, OFICIAL candidatul UNPR la şefia CJ Timiş

Fost președinte al Consiliului Județean Timiș în mandatul 2012 – 2016, Titu Bojin a anunțat că va candida negreșit pentru a reveni la această funcție, chiar dacă momentan nu este „atașat”, oficial, niciunei formațiuni politice. Cel mai recent acesta a făcut parte din UNPR, de unde a plecat la finalul anului trecut, însă majoritatea carierei politice și-a petrecut-o în PSD, unde a fost și lider de filială.

„N-am renunțat la ideea de a fi candidatul din partea centru-stânga. Sigur, a fost desemnat la un moment dat un alt candidat, actualul președinte al consiliului județean. Eu îmi doresc ca centrul-stânga, cel puțin în Timiș, să găsească toate resorturile necesare pentru a face o alianță, în ideea de a se putea bate cu dreapta. Trebuie să recunoaștem că în ultimii ani, în zona pesedistă s-au pierdut multe procente. Dovadă stau alegerile europarlamentare, alegerile prezidențiale, când în Timiș a fost un scor dezasturos, știți și dumneavoastră, 13%, care n-a mai fost din anii ’90. Eu mi-aș dori o alianță mai largă, poate PSD, Pro România, ALDE, UNPR, cei care se regăsesc în această zonă, chiar dacă au fost anunțați anumiți candidați de la aceste partide. Mai avem două luni până la depunerea listelor, se pot întâmpla multe”, a spus Titu Bojin la emisiunea PRESSALERT LIVE, în studiourile on.set.

Întrebat despre declarațiile lui Adrian Pau, fostul său coleg din PSD, acum în Pro România, care a spus că vârsta lui Titu Bojin îl exclude pe acesta din vederile formațiunii conduse de Victor Ponta, Bojin a spus că e „o mârlănie, pentru că în condiții normale nu stabilește Timișul candidații pentru reședințele de județ sau consiliile județene. În politică au apărut destui cipezări (n.r. – hoțoman, pușlama – în grai bănățean) care fac cărțile, sau încearcă să facă cărțile, și eu sunt convins că la conducerea fiecărui partid există oameni care să poată să analizeze care candidatură ar fi mai propice”. Acesta a revenit ulterior și a spus că „nu-mi permit să atribui termenul de cipezăr niciunui coleg, chiar dacă unii dintre ei m-au catalogat drept prea bătrân… prea bun, prea ca la țară în politica timișeană”.

Titu Bojin nu a existat să-l „înțepe” și pe Călin Dobra, actualul președinte al CJ Timiș, care a preluat funcția acum ceva mai mult de trei ani, după Titu Bojin și mandatul de câteva luni al lui Sorin Grindeanu.


„La conducerea județului, ca și la conducerea Timișoarei, trebuie să fie oameni care știu ce vor, care pot să ducă la capăt niște proiecte, oameni care sunt în stare să susțină demararea, derularea și realizarea acestor proiecte. În trei ani de zile de conducere a consiliului județean, după ce am plecat eu și apoi Grindeanu, Dobra a reușit performanța extraordinară de a avea 500 de milioane de lei excedent bugetar, adică bani nefolosiți. În 2018 a fost excedent de 230 de milioane, bani nefolosiți. De exemplu, bugetul CJ Caraș-Severin pe acel an a fost în jur de 200 de milioane. Deci un excedent în ultimii trei ani de 500 de milioane de lei, deci peste 100 de milioane de euro. Banii ăia putea însemna un stadion nou, o sală polivalentă. Sigur, nu se puteau realiza într-un an, dar investiția putea fi începută. Studiul de fezabilitate pentru stadion l-am moștenit de la OStaficiuc, l-am dus mai departe, am pregătit ce-am pregătit și l-am lăsat pentru următorul, dar așa a rămas. Acum ne anunță președintele CJ că se fac măsurători topografice pentru demolarea stadionului vechi, care probabil că nu se va demola până nu voi ajunge eu din nou acolo, la vară”, a mai spus Titu Bojin.

„Eu voi candida pentru președinția CJ Timiș în orice variantă, pentru că sunt convins că am făcut și mai pot face ceva pentru acest județ. Pe moment nu mă interesează sigla, dar voi fi pe buletinul de vot și voi câștiga alegerile pentru consiliul județean”, a spus, fără echivoc, Titu Bojin.

Ajuns la 66 de ani, veteranul politician consideră că mai are încă un cuvânt de spus. „Eu mă simt încă activ și o să le arăt la cei care consideră că Bojin e expirat că voi câștiga alegerile pentru consiliul județean. Nu voi renunța până în ultima zi când se depun listele ca să încerc să-i conving pe colegii mei mai tineri, să poată să stabilească un candidat care în urma unor sondaje corecte este cel mai bine poziționat, cel mai conscut, care poate să facă ceva”, a completat fostul membru PSD și UNPR.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.