Trei alerte cod galben și portocaliu emise de ANM. Sunt vizate în...

Trei alerte cod galben și portocaliu emise de ANM. Sunt vizate în special zonele de munte

0
DISTRIBUIȚI

viscol

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) menține două avertizări cod galben și portocaliu de vânt puternic și emite alte trei alerte noi, care anunță vânt puternic la munte, mai ales în Caraș-Severin, Mehedinți, Hunedoara și Gorj.

Una dintre noile avertizările cod galben va fi în vigoare în perioada joi ora 10.00 – vineri ora 10.00 și anunță vânt cu viteze la rafală de 70…90 km/h la munte.


Vântul va spulbera zăpada și va duce la scăderea vizibilității, mai ales la altitudini mari.

O altă alertă cod galben va fi în vigoare joi între orele 10.00 – 18.00 în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Transilvaniei și zona litoralului. Rafalele vântului vor atinge 55… 70 km/h.

ANM a emis și o alertă cod portocaliu nouă, în vigoare de joi dimineață până vineri dimineață, pentru zona montană a județelor Caraș-Severin, Mehedinți, Hunedoara și Gorj. Aici vor fi rafale ale vântului de 80…110 km/h, iar zăpada va fi puternic spulberată.

Totodată, ANM menține o alertă cod galben în vigoare de marți până joi la ora 10.00, când în zona montană, în nord-estul Munteniei și pe litoral, temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 55…80 km/h. La munte zăpada va fi spulberată și vizibilitatea redusă.

Vremea se va menține deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie.

De asemenea, ANM menține și avertizarea cod portocaliu în vigoare de marți până joi la ora 10.00 care anunța pentru zona montană a județelor Caraș-Severin, Mehedinți, Hunedoara și Gorj vânt cu viteze în general de 80…110 km/h, spulberând puternic zăpada.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.