Asistentele infectate cu COVID 19 de la maternitate: ”Primeam două măști la...

Asistentele infectate cu COVID 19 de la maternitate: ”Primeam două măști la patru persoane pe semnătură doar pentru sala de operații, nu și în secție. Colcăie spitalul și asta e începutul unei mari bombe în Odobescu”

3
DISTRIBUIȚI

Asistentele medicale de la maternitatea Odobescu, care au fost confirmate cu coronavirus, acuză conducerea Spitalului Municipal Timișoara de faptul că nu a asigurat materiale de protecție și a încercat să mușamalizeze, de fapt, ce se întâmplă acolo. PRESSALERT.ro a discutat cu două dintre asistentele care acum sunt internate la Spitalul de Boli Infecțiose ”Victor Babeș” din Timișoara.

”Nu am avut măști. Eu nu am avut mască. Când am fost în ultima tură, a trebuit să mă rog de medicul de gardă ca să mi-o pun că mă durea gâtul și am zis să nu stau chair fără mască când vorbesc cu mamele. Am avut măști cu porția – cinci măști numai dacă intri la sală după copil. În rest, pe secție nu am avut niciodată măști la Odobescu. Despre ce vorbim? Poate să se laude Oprea și cu Robu cât doresc ei. Ar trebui să vină Curtea de Conturi să vină să vadă ce se întâmplă cu adevărat. Că s-au lăudat cu zeci de milioane de euro din fonduri europene și clădirea aia stă goală.


Vorbim de ani de zile și nu interesează pe nimeni nimic. Nu am avut echipament. Suntem internate cadre medicale din două clădiri separate. Cine o plimbat virusul? Oprea nu e capabilă, nu știu cum a ajuns manager la Municipal. Adică știu, dar nu știu ce o califică, ce o recomandă. În țara asta nu trebuie să te recomande nimic. Trebuie doar să lingi șeful în cur și atunci îți merge foarte bine”, a povestit una dintre asistente.

Colega sa a confirmat și și-a amintit că ”primeam două măști la patru persoane pe semnătură și nu aveam voie să le folosim decât dacă mergem la sală. Dacă nu aveam naștere în ziua respectivă, trebuia să le predăm tot pe semnătură la tura următoare. Nu aveam voie să purtăm măștile în secție. Erau doar pentru când mergeam în sala de naștere. Nu primeam. Au spus că nu sunt și asta le dădeau așa, cu mâna tremurândă. Asta erau date, așa, în ultimul timp, înfoliate, puse cu pioneză. Până acum nu aveam deloc”

Cadrele medicale susțin că testarea s-a făcut primelor asistente care aveau simptome de câteva zile ”la insistențele doamnei doctor Gabriela Olariu, șefa secției de neonatologie. Doar atunci am fost testate. Toate am fost testate pentru că a insistat domnia sa. Nici de la Robu, nici de la Oprea, nici de la Oneț, de la nimeni, nu au fost insistențe. Ei au vrut să mușamalizeze tot. Colcăie spitalul și asta e începutul unei mari bombe în Odobescu. Au redeschis fără să facă dezinsecție, nebulizare ca lumea. Dacă nu ascultă o să colcăie spitalul că ei operează în neștire. Am aflat acum că există o mamă pozitivă care de zece zile se plimbă pe terapie și pe prematuri. Nu a intrat cu nimeni în contact, decât cu alte mame, cu asistentele din toate turele”.

Asistentele au reclamat faptul că autoritățile se mișcă, în continuare, extrem de încet cu testarea contacților, una dintre ele povestind că ”soțul meu care este acasă cu copilul au venit să-l testeze la cinci zile după ce am tot sunat, chiar dacă de mai bine de o săptămână are simptome. Cei de la DSP ne spun că nu fac față. Știu că e mult de lucru, dar stăm în casă și murim așteptând să ne testeze?”.

 

 

 

3 COMENTARII

  1. ONET e pe lângă scaunul de Prefect.asa a fost mereu .incompetența ucide!..Nu cunoaște scaunul administrativ si nu are nici putere decizional..din rațiuni genetice! Întâmplarea o tine pe o funcție publică nicidecum competenta! Asigurați județul cu o persoană puternică și competenta nu cu păpuși de gumă!

  2. Groaznic. Cred că dacă doamnele asistente ar lua legătura cu televiziunile din București ar fi o cale de a se afla realitatea și de a se remedia situația pentru salvarea oameni lor.

  3. Doamna Gabriela Olariu trebuia să acționeze așa și când a dat drumul din spital la cel puțin 1 copil fara că acesta sa fie SANATOS. A externat un nou născut cu infecție luată din spital și netratat. A „măsluit” biletul de externare al nou născutului. Și anume datele din bilet analizele din bilet au fost formulate rotund adică fără să te poți lega de ele și fără să o poți acuza. Un singur exemplu: a scris că CRP ul este pozitiv. In mod normal acesta trebuie sa fie între 0 și 5 iar COPILUL avea PESTE 100. Daca nu aveam un medic de familie bun copilul murea. DACA VRETI MAI MULTE DETALII MA PUTETI CONTACTA PRIN INTERMEDIUL PRESS ALERT ei având mailul meu. Am acte cu care pot dovedi cele spuse. Așa că dacă vreți nu ajungeți Suceava 2 trimiteți o acasă pe aceasta ,, DISTINSA,, și foarte ,, competenta,, Doamna Olariu.

    Citeste mai mult pe: https://www.pressalert.ro/2020/04/asistentele-infectate-cu-covid-19-de-la-maternitate-rup-tacerea-primeam-doua-masti-la-patru-persoane-pe-semnatura-doar-pentru-sala-de-operatii-nu-si-sectie-colcaie-spitalul-si-asta-e/?fbclid=IwAR1C6TaBWiGsamfJKQBlkB2A6w_xEocvFRZOLCK4LQRm3j9-enmsQu0T4pY

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.