Robu se apără în scandalul de la Odobescu, invocând morții de coronavirus...

Robu se apără în scandalul de la Odobescu, invocând morții de coronavirus și atacă PRESSALERT.ro pentru dezvăluirile făcute

6
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a lansat, astăzi, în cadrul conferinței de presă, atacuri în serie la adresa PRESSALERT.ro, singurul site care a dezvăluit haosul de la maternitatea Odobescu din cadrul Spitalului Municipal Timișoara, și a încercat, din nou, să o scuze pe colega sa de partid, managerul Olimpia Oprea, acuzând în permanență Direcția de Sănătate Publică Timiș.

„S-au întâmplat din păcate nişte lucruri dramatice aş putea spune, sper ca ele să nu evolueze înspre şi mai grav decât ce s-a întâmplat. Săptămâna trecută am spus în repetate rânduri, că acolo se întâmplă lucruri grave. În momentul când medicii au simţit că trebuie să se facă testare, pentru că e un pericol să fie persoane infectate, conducerea spitalului a vrut să facă asta, din păcate DSP s-a ţinut de o opoziţie foarte rigidă că nu se îndeplinesc condiţiile din definiţia de caz. (…) Conducerea a dispus închiderea spitalului, fiind speriată de ce s-ar putea întâmpla, s-a născut un conflict cu DSP, care era pe alte poziţii şi avea dispoziţii să se redeschidă urgent maternitatea”, a spus Nicolae Robu în conferinţa online de astăzi.

Edilul a continuat seria de atacuri la adresa PRESSALERT.ro: „în fine, din păcate nişte nemernici în spaţiul public, dar nişte nemernici consacraţi, au susţinut mereu această poziţie de o lejeritate incredibilă de ce se întâmplă acolo la maternitate şi, culmea tupeului, nişte nemernici acum vin şi parcă se pun pe poziţia contrară de atunci”. După câteva minute, Nicolae Robu a reluat atacurile agresive la adresa presei înainte de a vorbi despre „povestea cu Maternitatea Bega”: „În perioada asta de criză profundă, cu atâtea lucruri tragice, unii îşi îngroapă membri familiei. Nu au frică de Dumnezeu. Sunt tonomate şi atâta tot. Aşa cum li se spune când li se duce fisa, aşa se comportă.


Să le fie ruşine şi mai mult de atât nu am ce să le spun”.

Nicolae Robu s-a declarat nemulțumit și de modul în care s-a scris despre propunerea sa ca la maternitatea Bega să fie preluate și cazuri non-COVID, pe lângă cele COVID. „Cât de ticălos poate să fie cineva, mă refer inclusiv la oameni despre care aveam o altă părere, să susţină că eu am cerut să se pună împreună mamele bolnave de coronavirus împreună cu cele fără coronavirus. Un om normal poate să pretindă asta? Nu crede nimeni evident. Discuţia s-a purtat de faţă cu domnul ministru al sănătăţii, la primărie, în contextul în care la Odobescu lucrurile erau cum erau, se închisese maternitatea, s-a redeschis, şi eu eram asalta de mame, femei gravide, care ştiau din zi în zi că trebuie să nască, soţi ai lor, care efectiv erau disperaţi. (…) Am spus că eu cred, că a fost o propunere, că nu eu decid, să se facă amenajări de urgenţă de rigoare, deşi maternitatea Bega aparţine de CJT, pentru a se separa fluxurile. Ca şi cum ar fi două clădiri departe una de alta, două fluxuri complet separate. În această logică i-a spus şi ministrul managerului Spitalului Judeţean: faceţi două fluxuri, că nu există soluţie. Despre asta era vorba, două fluxuri, nu despre a amesteca mame infectat cu mame neinfectate sănătoare. Numai un nebun ar putea face un amestec…. Dar oare ce suflet e în cei care vin cu această minciună ordinară. Pe posturi naţionale şi aici pe plan local. Oameni care au pretenţii… să le fie ruşine. Unii oricum au fost descalificaţi dinainte, dar unii acum, sunt descalificaţi total. Alte cuvinte de la mine, în afară de: Să le fie ruşine! Nu o să audă de la mine niciodată, dar niciodată. Ca la dicţionar”, a conchis Robu.

Robu s-a eschivat să răspundă la întrebările legate de neajunsurile reclamate de cadrele medicale de la ”Municipal”, afirmând „se face o anchetă. Nu vreau să vorbesc de ce se intâmplă acolo, se face o anchetă, şi epidemiologică şi sub alte aspecte, evident dacă se identifică persoane care au greşit din interiorul spitalului, ele vor trebui să dea socoteală conform greşelilor pe care le-au făcut… mie mi se pare limpede că e o vinovăţie la Direcţia de Sănătate Publică. Eu nu mă implic, nu am nicio treabă cu ancheta, de aceea mă feresc să dau mai multe comentarii, ca primar, ordonator de credite, răspunderile mele sunt să aloc fonduri, să mă îngrijesc să atragem şi din afară fonduri, şi am avut destul de multe proiecte”.

La final edilul s-a mai calmat, nu fără a transmite un nou mesaj „opozanţilor”: „Îmi cer scuze că mă înfierbânt, dar în faţa neadevărului, neruşinării, la un moment adrenalina creşte când se depăşeşte un prag critic şi sunt om, simt nevoia să mă descarc. Să le fie ruşine!”.

6 COMENTARII

 1. hahaha da-te-n mm de penal prajit si oligofren, robulache. locul tau e la puscarie, bai baiatule. mai taci dracu’ macar daca esti atat de incompetent si talhar

 2. Chiar așa de zgârcit să fiți toți în familia Robu????
  Chiar nimic, nici o donație????
  Oare acesta să fie exemplu dumneavoastră în aceste zile????????????
  De zgârcenie totală??????
  Domnule primar donați măcar salariul pe o lună sa vedem că totuși sunteți activ și cu fapte?????

 3. Cât tupeu jegos și ticălos la aceasta amibă care se intitulează primar. Zici ca nu te implici in ancheta, dar arati cu degetul!? Zici ca nu te implici in actul medical, dar dai soluții și circuite medicale?! Nene tu esti intreg la minte?????

 4. Dar cu taierea copacilor ce ati avut, de ati oprit-o? Porniti drujbele in tot orasul pana cade ultimul copac! Proclamati primul oras liber de copaci! Ori sunteti primarul Drujba, ori nu mai sunteti?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.