ÎPS Ioan Selejan, ajutor pentru spitale. Donații importante în materiale și alimente...

ÎPS Ioan Selejan, ajutor pentru spitale. Donații importante în materiale și alimente făcute de Mitropolia Banatului

0
DISTRIBUIȚI
Sursa foto: mitropolia-banatului.ro

Mitropolia Banatului face donaţii importante în perioada pandemiei, care includ materiale necesare unităţilor medicale şi alimente pentru sute de pacienţi. Părintelui Mitropolit Ioan Selejan şi-a îndreptat sprijinul şi către secțiile de terapie intensivă din spitalele din Timișoara, respectiv Spitalul de boli infecțioase „Victor Babeș” și Spitalul Județean din Timișoara.

Înaltpreasfinția Sa a achiziționat 2 km de material textil de unică folosință din care s-au confecționat peste 1.000 cearșafuri și aproximativ 5.000 de prosoape.


Monahiile de la Centrul eparhial au confecţionat lenjeriile de pat necesare. De asemenea, tot în aceste zile Mitropolitul Banatului împreună cu monahiile de la Centrul Eparhial au făcut o nouă donație Spitalului de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Jebel, județul Timiș.

Ioan Selejan, Părintele Mitropolit a ajutat cantina acestui spitalul cu peste 1.000 kg produse alimentare (cartofi, ulei, ceapă, varză, fructe) și peste 1.000 de borcane cu gem; de asemenea, au mai fost aduse și 100 kg zahăr, 100 l ulei, 300 kg mezeluri și 1.400 de iaurturi. Toate acestea reprezintă necesarul alimentar pentru aproximativ 500 de pacienţi.

S-a contribuit de asemenea şi cu şase paturi necesare unei zone de triaj a celor suspecţi de infecţie cu COVID-19. „Grija permanentă a Părintelui Mitropolit Ioan pentru cei suferinzi este cel mai bun exemplu de îndemn la credință, nădejde, solidaritate și iubire, mai ales în aceste zile, când ne confruntăm cu această gravă pandemie. Activitatea socială a Arhiepiscopiei Timișoarei se desfășoară prin implicarea sectorului social-filantropic care, în funcție de multele cereri, încearcă să ofere ajutor și contribuie la susținerea eforturilor autorităților în lupta cu acest agent patogen Covid-19”, se arată în comunicatul Mitropoliei Banatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.