Nicolae Robu apără buzunarul strâns al guvernului PNL: „Nu vine primul ministru...

Nicolae Robu apără buzunarul strâns al guvernului PNL: „Nu vine primul ministru să dea din degete şi să se umple o puşculiţă”

1
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu i-a atacat pe adversarii politici care fac în această perioadă diverse propuneri legate de fondurile de la guvern. Primarul Timişoarei a făcut de asemenea un apel insistent către cetăţeni, îndemându-i să urmeze exemplul japonezilor, să fie muncitori şi responsabili, pentru ca bugetul de stat să suporte criza generată de pandemie.

„Nu vin cu discursuri populiste, staţi dumneavoastră şi dormiţi, că facem noi totul, cei care vin cu aşa ceva, şi din păcate vin o grămadă de politiceni, am crezut că sunt politicieni, dar e din ce în ce mai evident că ei sunt nişte politruci, vor să profite de această situaţie şi vin cu tot felul de populisme: să se dea, să dea guvernul şi asta şi aia şi cealaltă. De unde să te acoperi, dacă sunt oameni responsabili, atunci avem tăria să le spunem oamenilor cinstit: guvernul dă doar din ceea ce se crează prin munca poporului. De unde să dea? Se mai iau şi împrumuturi, dar acestea sunt limitate, toate fondurile şi pentru asistenta medicală şi pentru asistenţa socială şi bugetul de stat propriu-zis, toate se constituie din contribuţia, în cazul României, unei forţe de muncă uriaşe, constituită din partea activă, a poporului până la urmă”, a spus Nicolae Robu.

Primarul crede în contribuţia cetăţenilor de rând în perioada de criză generată de coronavirus iar cei care gândesc altfel e ca şi cum ar aştepta „pară mălăiaţă în gura lui nătăfleaţă”: „Nu vine primul ministru să dea din degete şi să se umple o puşculiţă, vistieria ţării, şi nici altcineva nu are puteri magice, dacă noi muncim, dar dacă noi producem, prin munca noastră creăm plus valoare şi desigur se regăseşte din contribuţia fiecăruia dintre noi.


o componentă în diversele bugete naţionale şi acelea se distribuie. Ce să distribuie primul ministru sau ministrul finanţelor dacă noi nu facem nimic?! După mintea unora trebuie să demobilizăm, să descurajăm oamenii şi să-i îndemnăm să aştepte, vorba din poveste, să cadă pară mălăiaţă în gura lui nătăfleaţă, cam aşa era”.

„Dacă vedem că undeva se face un chef, să acţionăm!”

Nicolae Robu aşteaptă de asemenea responsabilitate de la timişoreni şi denunţarea celor care nu respectă starea de urgenţă. „Să lăsăm populismele la o parte şi să lansăm, dimpotrivă, apelul la responsabiltiate, către fiecare confrate de-al nostru: împreună suntem puternici, doar împreună, dacă avem o conduită sănătoasă. Haideţi să muncim cei care suntem în postura de a munci, să muncim şi mai cu sârg în această perioadă. Să fim mai eficienţi, mai utili şi să compensăm din pierderile inevitabile pe care această criză la aduce. Trebuie să facem. Am mai dat exemplul japonezilor, mai sunt şi alte naţii demne de a fi date ca exemplu. În vremuri grele s-au mobilizat mult peste orice altcineva şi-ar fi putut închipui şi tocmai prin mobilizare au reuşit să depăşească momentele. Haideţi şi noi să facem asta, o dată să fim disciplinaţi, ca să nu complicăm lucrurile să-i punem la punct pe cei care ne sfidează cu iresponsabilitatea. Să nu stăm pasivi. Dacă vedem că undeva se face un chef, să acţionăm! Aţi văzut câte se întâmplă în ţară. Sper ca în Timişoara să nu se întâmple… vom merge cu toată forţa peste cei care nu doresc să fie responsabili. Noi cei care ne comportăm aşa cum trebuie nu trebuie să fim expuşi. Noi trebuie să fim cei dominanţi în comunitate…”, a adăugat Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.