CJ Timiș, rectificare bugetară pentru a redirecționa fonduri spre sistemul de sănătate

CJ Timiș, rectificare bugetară pentru a redirecționa fonduri spre sistemul de sănătate

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș s-a întrunit astăzi în ședință extraordinară și a aprobat o rectificare bugetară de 4 milioane de lei, suma urmând a fi folosită pentru sprijinirea medicilor, spitalelor, instituțiilor implicate în combaterea coronavirusului și pentru dezinfecția drumurilor județene.

Acțiunile publice programate cel puțin în prima jumătate a acestui an nu vor mai avea loc, astfel încât rectificarea bugetară s-a făcut prin mutarea a 2,5 milioane de lei de la agenda culturală și 1 milion de lei de la agenda sportivă, suma de 500.000 de lei existând deja în bugetul de rezervă al județului.

În urma solicitării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, CJT va achiziționa servicii hoteliere la regim de trei stele destinate cadrelor medicale pentru ca acestea să se poată odihni între ture sau gărzi fără să-și pună în pericol familiile, deoarece în domeniul public și privat al județului nu există imobile care pot fi puse la dispoziție cu titlu gratuit.


Valoarea cazării în regim hotelier se ridică la 230 lei/zi/persoană și la 70 de lei pentru serviciile de catering, valoarea totală estimativă a achiziției pentru o perioadă de 14 zile fiind de 420.000 lei cu TVA. Hotărârea va avea însă aplicabilitate pe întreaga perioadă a stării de urgență. Președintele CJT, Călin Dobra, a declarat că vor beneficia de cazare și masă 100 de medici, la solicitarea acestora.

Spitalul municipal din Lugoj va primi 150.000lei pentru achiziționarea kit-urilor de testare pentru Covid-19, teste care vor fi prelucrate cu un aparat de tip Real-Time PCR. Acesta a ajuns deja la Lugoj, în urma unei colaborări cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara.

Pentru ISU Timiș se alocă 1.580 mii lei pentru achiziționarea de echipamente de protecție pentru toate instituțiile județene implicate în combaterea epidemiei iar Spitalului Județean îi revine un milion de lei pentru cumpărarea a 75 de ventilatoare mecanice. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului va primi 600.000 de lei pentru măsuri împotriva infectării cu noului coronavirus, Spitalului Municipal Timișoara i se alocă 150.000 lei pentru achiziționarea de kit-uri iar 100 mii lei vor fi folosiți pentru dezinfecția drumurilor județene din interiorul localităților.

Spitalelor din Timișoara le-au mai fost alocate sume de bani de către CJT pentru echipamente și teste iar ISU Timiș și Direcția de Sănătate publică au beneficiat și până acum de finanțare pentru creșterea capacității de carantinare a celor care se întorc în țară din zonele de risc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.