Nica, lansare oficială a candidaturii pentru un nou mandat la CJ Timiș....

Nica, lansare oficială a candidaturii pentru un nou mandat la CJ Timiș. Ludovic Orban: „Bag mâna în foc pentru Alin Nica”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil SImonescu

Tema principală a lansării candidaturii lui Alin Nica pentru un nou mandat la conducerea Consiliului Județean Timiș a fost lupta cu „monstrul lui Frankestein” rezultat din unirea dintre PSD și PNL.

„Mă bucur că am alături colegi cu studii superioare, cu experiență profesională, unii și cu o experiență politică care acum le va fi de folos în această luptă feroce pe care o avem de dat cu acest PSD-PNL, un Frankenstein al politicii românești, o ciudățenie. Chiar dacă această luptă pare inegală, ca între David și Goliat – poate că este cam mult spus Goliat – avem cu toții instrumente prin care putem să sancționăm și doborâm această fiară: ștampila din 9 iunie. În 9 iunie nu ne rămâne de făcut decât să ne mobilizăm pentru că Timișoara și Timișul merită șansa de a fi rupți de sub această cangrenă pe care PSD a aruncat-o în această țară. A luat și PNL-ul sub această aripă – cel mai vechi partid din Europa Continentală. (…) Care este unitatea de măsură a mediocrității în politică? Ciolacul. Un Simonis cred că este egal cu 10 ciolaci, dar ne vom lupta cu toți «ciolacii» din PSD și cu toate măciucile PSD din PNL. Glumim, dar situația este gravă”, a spus Alin Nica.

Președintele formațiunii Forța Dreptei, Ludovic Orban, nu a uitat de disputele pe care le-a avut în trecut cu Alin Nica, dar spune că „bagă mâna în foc” pentru el.

„Eu nu sunt Robu – PSD. Sunt convins că niciunul dintre dumneavoastră nu sunteți Robu – PSD. Suntem oameni liberi, care trăim pe propriile picioare și nu ne facem frate cu dracu’ ca să ne atingem obiectivele. Am venit să-l susțin pe un vechi prieten în dificila candidatură pentru funcția de președinte al consiliului județean. Bag mâna în foc pentru Alin Nica, alături de care am fost încă de când a fost ales prima oară primar la 23 de ani, provocând o surpriză incredibilă, în Dudeștii Noi. Am fost alături de Alin Nica când a câștigat primul mandat de președinte al Consiliului Județean, candidând ca liberal, în 2020, deși nu a beneficiat de o conjunctură foarte favorabilă în Timișoara. Dacă ne aducem aminte, alții au fost bătuți măr în Timișoara, în timp ce Alin Nica a reușit să câștige președinția Consiliului Județean cu peste 40%. Nu întotdeauna am fost de aceeași parte a baricadei cu Alin Nica, uneori am avut păreri diferite, dar așa este normal. Suntem liberali, suntem democrați. De multe ori avem păreri diferite, le exprimăm public și acționăm în mod onest pentru a urmări obiectivele pe care le avem (…) Nu vreau să câștigăm la un procent distanță, vreau să-i batem pe ăștia de să le sune apa în cap, de să se audă în toată țara ce bătaie a mâncat mafia PSD cu mafia așa-zisă PNL-istă în județele Timiș, să rămână de poveste în istorie”, a declarat Ludovic Orban.

Și primarul Dominic Fritz a insistat pe lupta cu „centralismul” PSD-PNL.

„Este o luptă pentru valorile Timișoarei, pentru valorile Banatului și este o luptă mult mai importantă decât fiecare dintre noi. Alin Nica și eu împărtășim aceleași valori. Credem amândoi în libertate, credem amândoi că diversitatea Banatului este o putere și nu o slăbiciune. Credem amândoi în Europa. Și credem amândoi în democrație. (…) Ați văzut cu toții că a venit întregul guvern PSD – PNL în Timișoara . A fost o mare desfășurare de forțe, inclusiv cu jandarmii – bineînțeles că au suprimat orice fel de protest, acest lucru în Timișoara nu prea se face –, și am văzut că vor să ne vândă o poveste. De fapt, au venit la Timișoara cu un singur argument. Argumentul este «Votați-ne pe noi ca să faceți parte din clica celor care profită de centralismul României». Nu au înțeles că noi nu vrem să facem parte din centralismul și pesedismul lor. Noi vrem să scăpăm de ele (…) Nu suntem interesați de asta. Timișoara și Timișul întotdeauna au luptat împotriva acestor combinații, întotdeauna am luptat pentru mai multă autonomie, pentru mai multă libertate, pentru mai multă descentralizare.


Am luptat împotriva cancerului centralismului din România. Asta este lupta pe care o ducem în 9 iunie!”, a spus Dominic Fritz.

Vă reamintim că Alin Nica a părăsit PNL după ce alianța PSD-PNL a decis ca pentru Consiliul Județean Timiș candidatul comun să fie pesedistul Alfred Simonis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.