Poli Timişoara, eşec în premieră cu FC Bihor, care şi-a asigurat locul...

Poli Timişoara, eşec în premieră cu FC Bihor, care şi-a asigurat locul 1 în C8. Tensiune după ultimul fluier (foto)

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara a pierdut azi, în runda a 5-a a play-off-ului Ligii 3, pentru prima dată în faţa favoritei la promovare FC Bihor. Orădenii au înscris în prima repriză şi au făcut apoi pasul în spate. Succesul la limită, cu 1-0, le-a asigurat acestora calificarea matematică la baraj, dar şi prima poziţie în clasament.

Jocul a fost sărac în ocazii în prima jumătate de oră. Ambele echipe păreau mai degrabă mulţumite cu remiza după ce lucrurile s-au mai aşezat în clasament. În minutul 37 însă o minge cedată uşor la mijlocul terenului a ajuns la Chitaş, care a pătruns uşor pe partea central-stânga a defensivei alb-violete şi nu a şutat grozav, dar suficient cât balonul să se scurgă „pe sub” Murariu în poartă.

După acest moment Poli a controlat mai mult jocul şi Olariu a fost aproape de egalare la o fază încâlcită în marginea careului mic al oaspeţilor. Dar şutul înghesuit al mijlocaşului s-a dus în bara transversală şi apoi înapoi în teren. Fără modificări la pauză meciul a curs mai mult spre poarta lui Pînzariu, care a avut şi destule emoţii. În minutul 51 Curescu a fost angajat, portarul Bihorului s-a ciocnit de Călin Jurj şi mingea a rămas lângă polist, dar acesta s-a grăbit şi a trimis slab spre poartă, permiţându-i lui Băican să degajeze. Poli, care în ultimele partide a abuzat poate prea mult de lansări pe rapidul Curescu, a mai fost periculoasă în minutele 73 şi 90, la două reluări cu capul, prima în plasa laterală a lui Pamfile, a doua – din poziţie bună – a lui Istratie, dar pe direcţia portarului.

În urma acestui rezultat, primul încheiat decis între cele două în acest sezon (după trei egaluri), Bihorul a acumulat 59 de puncte şi nu mai poate fi ajunsă de Poli, rămasă la cota 47, pe 2. În celălalt joc din play-off-ul C8, Buziaşul s-a impus cu 2-1 la Peciu Nou, de care s-a apropiat astfel la trei puncte. Nou promovata alb-verde a rămas departe de poziţia a doua, la opt puncte distanţă. În etapa viitoare Politehnica joacă la Carani cu Phoenix Buziaş, adversară pe care de asemenea Bihorului, nu a reuşit să o învingă până acum. Altfel, Paul Codrea nu a putut miza nici azi pe Cristi Bărbuţ, în continuare în refacere după entorsa de la jocul tur de play-off cu bihorenii.

Pentru alb-violeţi a fost totodată şi primul eşec pe teren propriu din acest sezon, precedentele trei (inclusiv cel la masa verde cu Phoenix) fiind pe teren străin.

Politehnica Timişoara: Murariu – Haloş, Bocşan (cpt.), R. Ciurel, Pamfile (90, A. Vlaicu) – Olariu, Pureca, I. L. Rotariu – Prună (73, Marincu), D. Popa (73, Istratie), Curescu. Antrenor: Paul Codrea.

FC Bihor Oradea: Pînzariu – C. Jurj, Preklet, Baican, Gagy – Vînău (81, Moga), Farcaş (cpt.) – Gîdea (89, Ioniţă), Calugher (65, B. Vasile), Chitaş (81, Ciocan) – S. Jurj (65, Tincău). Antrenor: Florin Farcaş.

„O victorie muncită, aşa cum se anticipa, Poli Timişoara e o echipă bună, care are o organizare a jocului foarte bună. Cu două reprize diferite. Prima, a noastră, controlată în totalitate cu posesie foarte bună, progresie în jumătatea adversă. După care în repriza a doua adversarul a încercat să ne surprindă pe mingi lungi, încercând să recupereze mingea a doua sau în spatele liniei de patru, joc închis în a doua repriză, miza rezultatului, cred că victoria e meritată (…) Avem jucători care pot să joace oricând titulari (…) Merită felicitaţi copiii. A doua repriză a fost mult mai accesibilă Politehnicii, venise  cu mingi lungi, dar am stat destul de bine în teren, pe jocul defensiv, am încercat să închidem culoarul jucând mingea lungă pe deviere pe Curescu, o victorie care ne dă o siguranţă şi o linişte pentru pregătirea următoare. Este o mândrie şi o finalizare a muncii de până acum. Sigur că există loc de mai bine. Nu ascundem faptul ăsta. Important pentru noi e că am câştigat, pentru că e şi o victorie de moral. Am jucat atâtea meciuri şi niciuna dintre echipe nu a câştigat. E o victorie care ne poate da elan mai mare. Nu se ştie, fiecare echipă îşi doreşte să joace finala barajului. Şi noi ne dorim acelaşi lucru. Mai avem încă foarte multe meciuri. Sperăm să nu avem parte de foarte multe accidentări. Pentru că am avut parte de multe. Am jucători care nu sunt în forma pe care ne-am dorit-o noi, ar fi fost titulari dacă nu erau accidentaţi astăzi. Mai avem titulari de drept accidentaţi, nerefăcuţi, important e să fim sănătoşi… Nu e uşor, ai siguranţa barajului, dar cred că avem jucători inteligenţi, îi ţinem în priză, ca să arătăm bine şi de ce nu, să creştem, pentru că vârful trebuie atins acolo. Ar fi frumos Poli – FC Bihor, pentru că e tradiţie. Indiferent cu cine jucăm oricum trebuie să jucăm, să trecem de primul baraj, nu am preferinţă şi apoi să jucăm finala”, a declarat Florin Farcaş, antrenorul lui FC Bihor.

Tensiune la final

Atmosfera a fost din nou frumoasă pe „Electrica”, cu un stadion aproape plin, mai puţin sectorul dedicat oaspeţilor, unde FC Bihor a beneficiat de suportul a aproximativ o duzină de fani. În timpul jocului fiecare şi-a văzut de treaba lui iar timişorenii au avut un mesaj legat de ultimele discuţii cu iz politic din jurul viitorului „Dan Păltinişanu”: „Senza politica / Nella Curva Sud”, adică (aprox.) fără politică în peluză.

Evenimente au avut loc însă după fluierul final, bihorenii, au sărbătorit locul 1 cu o horă la centrul terenului iar unii suporteri gazdă au acuzat gesturile unor jucători ai orădenilor îndreptate spre tribună. În drumul spre galeria proprie oaspeţii au aplaudat şi spre galeria lui Poli, dar gesturile lor, ostentative sau nu, nu au fost pe placul unor ultraşi, vreo doi au forţat poarta şi au vrut să le ceară socoteală în teren acestora, dar au fost în cele din urmă opriţi.


Imediat stafful Bihorului a cerut ca echipa să meargă spre vestiare după ce s-a bucurat scurt şi în faţa suporterilor de la Oradea. La „Electrica” ambele galerii sunt poziţionate la tribuna 2.

„Noi am mers să salutăm publicul nostru. Sigur că e o frustrare şi supărare a suporterilor că noi am câştigat pe teren propriu. E şi normal, la fiecare echipă se întâmplă asta… Nicidecum, la orice meci se întâmplă asta, frustrarea suporterilor, mai ales că e pe teren propriu, mai ales că am jucat atâtea meciuri, nicio echipă nu a reuşit să se desprindă, au fost meciuri de egalitate, cu atât mai mult. Dacă era egalitate poate nu se întâmpla nimic. Dar aşa e la fotbal. Noi ţinem să-i felicităm, pentru că e o galerie extraordinară, public frumos care încurajează din minutul 1 până în 90. Mulţumim şi suporterilor noştri care au venit şi ne-au susţinut pe toată durata jocului şi au ţinut piept acelor sute de suporteri şi au încurajat 90 de minute copiii. Merită felicitate ambele galerii”, a explicat lucrurile tehnicianul Florin Farcaş.

După meci gazdele au intrat în şedinţă, în timp ce din vestiarul orădenilor răsuna muzica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.