Politehnica, şi mai întinerită, a remizat cu Peciu Nou. Se conturează semifinala...

Politehnica, şi mai întinerită, a remizat cu Peciu Nou. Se conturează semifinala dintre alb-violeţi şi Ghiroda

0
DISTRIBUIȚI
Mera, Ignea şi Amariei, toţi ex-polişti, au cântat la final alături de galeria lui Poli

Politehnica Timişoara a remizat cu revelaţia timişeană CSC Peciu Nou, scor 1-1, în cea de-a cincea şi ultima întâlnire dintre cele două din acest sezon (cel puţin). Alb-violeţii, deja calificaţi în semifinalele barajului, care se conturează a fi tot o dispută interjudeţeană, cu CSC Ghiroda, au menajat mai mulţi jucători şi au dat şanse unor tineri cu mai puţine minute sau chiar deloc, aşa cum a fost cazul lui Emanuel Sfichi. Tot un junior, Sebastian Avramescu, crescut chiar în propria pepinieră, a deschis scorul. Oaspeţii au egalat dintr-un penalty contestat, transformat de Denis Bud.

Poli nu a mizat deloc azi pe Pureca, Murariu şi Prună. Practic un singur jucător din primul 11 de azi putea fi considerat titular de drept – căpitanul Cristi Bocşan. De partea cealaltă, Peciu venea după o serie negativă şi a fost al doilea joc după îndepărtarea lui Sorin Gheju. Ţinta alb-verzilor a rămas locul 3, în faţa Buziaşului la final de sezon.

În prima repriză jocul nu a avut un ritm grozav. În minutul 5, Enciu putea profita de o nesincronizare dar a nimerit doar transversala din marginea careului. Replica putea veni de la un jucător titularizat în premieră, dar Adamcsik (min. 8) nu a găsit soluţia potrivită în faţa lui Braşoveanu. Cu trecerea timpului la tinerii alb-violeţi s-a mai remarcat debutantul Sfichi, folosit fundaş dreapta. În timp ce în atac, deşi s-a zbătut iar, Istratie nu a găsit până acum golul, aşa cum nu s-a întâmplat nici la faza din minutul 33, când a reluat peste buturi.

Repriza secundă a început cu o bară şi în dreptul gazdelor. David Ciurel, revenit şi el în echipă, a trimis plasat, dar mingea a sărit din stâlpul din dreapta portarului înapoi în teren. Pe fondul schimbărilor au venit şi golurile. Mai întâi, în minutul 73, centrarea lui Curesc, una dintre întăririle de pe margine, l-a găsit bine poziţionat pe puştiul Sebi Avramescu, marcator cu o minge plasată la colţul lung din apropiere. Acesta a arătat, de ce nu, că poate fi o opţiune de luat în seamă în planurile lui Paul Codrea legate de ofensivă. Alb-violeţii nu s-au bucurat însă mult de avantaj. În minutul 81, fostul ei junior, Raul Ţurcaş a căzut uşor în duel cu Bocşan şi a păcălit-o probabil pe arbitra Roxana Timiş, care a indicat de la distanţă punctul cu var. Egalarea a venit din bocancul lui Denis Bud, care a trimis în dreapta lui Mikloş, plecat spre bara opusă. În ultimele minute ambele echipe au mai avut ocazii, dar fără a mai schimba tabela.

Remiza, prima dintre cele două, după o victorie de partea nou promovatei, urmată de o „mini-răzbunare” de trei succese poliste, a făcut, coroborat cu acelaşi rezultat de 1-1, înregistrat la Oradea, între FC Bihor (63 puncte) şi Buziaş (37), să nu se modifice nimic semnificativ în C8. În weekend Poli (51 puncte) se deplasează a treia oară în acest sezon pe Criş, în timp ce duelul timişean pentru locul 3 are episod la Carani cu Peciu (40) ca oaspete.

Tot mai mult se conturează semifinala de baraj Poli – Ghiroda, cu prim meci, tur, pe „Electrica” în 22 mai. Azi, echipa de lângă aeroport a învins Deva şi e tot mai sigură de locul 1 în C7, cu 52 de puncte acum, patru peste locul 2, Filiaşi, în timp ce CSM-ul din Deva e aproape de un rateu complet, fiind pe 3, cu 43 de puncte.

Politehnica Timişoara: Mikloş – Sfichi (75, Vlaicu), Bocşan (cpt.), D. Roşu, R. Ciurel – M. Oprea (82, E. Adam), I. L. Rotariu, D. Ciurel (70, Avramescu) – Adamcsik (70, Curescu), Istratie, Marincu (70, D. Popa). Pe bancă: Traia – Haloş, Pamfile şi Olariu. Antrenor: Paul Codrea.

CSC Peciu Nou: Braşoveanu – Rosenblum (46, Sporin), Mera (cpt.), Gania, Ureche (46, Amariei) – D. Bud, Ignea, Giuricici (75, Voroş), Buză (75, Ţurcaş) – Enciu, Făndel (72, Dobie). Pe bancă: Boşca – M. Matei, Ov. Radu şi Vlădic. Antrenor: Robert Fruşa.

Codrea: „De fapt noi am câştigat”

„Pentru noi era un meci important, să dăm minute băieţilor care nu au jucat. Le-am promis înainte de meciul cu Buziaş, că dacă ne calificăm matematic vor prim mai mult spaţiu, pentru că şi ei sunt dornici să joace. M-am ţinut de cuvânt. Cred că am avut opt-nouă jucători care nu începeau de obicei. Chiar şi aşa sunt mulţumit de ei. S-a văzut în prima repriză că nu avem ritm. Le lispeşte un pic anumite decizii, execuţii, erau puţin deficitare, dar e normal. În repriza a doua şi-au dat drumul la joc. Şi meciul a fost un pic deschis. Meciul acesta l-am controlat, din păcate a venit o decizie total neinspirată a doamnei arbitru. Am şi întrebat: Ce aţi dat acolo, sunteţi sigură? -Poate nu, poate da! Când un arbitru spune poate nu, poate da, ne uităm pe video mi se pare un pic prea mult. Era totuşi important pentru băieţi să câştige meci, să câştige încredere. Aşa iasă cu un egal, au impresia că e un semieşec, dar de fapt noi am câştigat. Mă bucur foarte mult că a marcat Sebi Avramescu, copil de 2006, care nu a jucat foarte mult, dar e de perspectivă. Astea au fost obiectivele noastre, să dăm minute, să odihnim puţin titularii, pentru că urmează meci greu la Oradea. Şi să ne pregătim bineînţeles, uşor uşor, de baraj. O să mergem la Oradea cu cea mai bună echipă, o să încercăm să câştigăm. După care va depinde foarte mult, pentru că la trei zile de jocul cu Buziaş vei juca meci de baraj, acolo depinde un pic cum suntem, dacă avem probleme cu accidentaţii, o să vedem în funcţie de ce va fi. Poate e nevoie să ne conservăm energia pentru meciul de baraj. E bine că ne-am calificat cu trei etape înainte, că putem să gestionăm cum credem noi mai bine această perioadă”, a declarat Paul Codrea, antrenorul Politehnicii.

„La meciuri de baraj vor fi oricum meciuri tensionat şi echilibrate, nu cred că va face aşa mult diferenţa terenul, pentru că şi la Oradea am făcut egaluri, au venit ei aici şi au făcut egal, e foarte greu să se impună echipa de pe teren propriu când adversarele sunt echilibrate.


Vom vedea, dacă aşa s-a terminat câştigăm din prima manşă… important e să ne creăm un avantaj pentru retur. Dar mai este până acolo, mai sunt două săptămâni, este timp”, a precizat Codrea despre barajul cu tur acasă din postura de ocupantă a locului 2 în C8.

„Am ajuns să ne întâlnim mai des cu jucătorii echipelor adverse din play-off decât cu nevestele acasă. E din punctul meu de vedere un plus pentru echipa noastră. Un punct scos pe terenul lui Poli Timişoara. Un punct scos, poate meritam mai mult, poate merita Poli mai mult. Consider că a fost un joc echilibrat. Puteam să ne impunem pe final, am avut mai multă prospeţime, chiar dacă în weekend am jucat la FC Bihor. Cred că diferenţa a făcut-o atitudinea faţă de meciurile pe care le-am pierdut cu Poli până acum. A fost aproape de atitudinea avută în meciul tur, de la Peciu, câştigat 3-1. Îi felicit pe băieţi pentru modul în care au abordat meciul, pentru modul în care s-au achitat de sarcini şi aşa cum le-am cerut au arătat deminitate, onestitate faţă de munca pe care o fac. Nu am decât cuvinte de laudă. Mai sunt două etape, vrem să ne consolidăm locul 3, este o primă participare a unei echipe din Peciu la nivelul Ligii a 3-a, cred că e una mai mult decât meritorie şi aici marile merite le au băieţii şi antrenorul care s-a ocupat până acum de echipă (n.r. Gheju), eu am preluat din mers, probabil şi de la vară vom avea acelaşi obiectiv, de a încropi o echipă competitivă la nivelul Ligii 3 şi dacă se poate şi vom avea susţinerea necesară ne vom bate la fel pentru primele locuri. Nu avem obiective măreţe dar niciodată nu o să ne dăm la o parte”, a spus Robert Fruşa, „principalul” Peciului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.