Sarmalele Reci susțin un concert special la Timișoara: „În mod normal pe...

Sarmalele Reci susțin un concert special la Timișoara: „În mod normal pe scena rock nu poţi exista fără mesaj”

1
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook Sarmalele Reci

Inițiată ca o trupă de protest social, simbol al civilizaţiei cu parfum caragialesc, care face haz de necaz în ţara lucrurilor bine făcute şi neterminate, Sarmalele Reci s-a dovedit a fi o trupă profetică. Un amestec original şi eclectic de rock’n’roll, funk, jazz şi folclor, cu versuri scrise cu artă şi forţă în limba română, cântecele Sarmalele Reci au mesaje emblematice și, din păcate, încă actuale. Formația Sarmalele Reci vine din nou la Timișoara, la sfârșitul acestei săptămâni cu cântece fredonate de generații – „Violeta”, „Telefonul nu mai sună”, „Dacă n-ai fi tu”, „Blues-ul băiatului sărac”, „La televizor” sau „Prostia la putere”. Evenimentul va include și piese nemaiauzite de ani sau necântate vreodată în concert de pe albumul „Aurolac”, care va fi disponibil în format vinil. Conceput în 1996 și reînregistrat în 2023, cu un sound mai fresh, cu o tehnologie mai nouă, cu voci mai mature, cu o energie mai punk, cu un saxofon mai iscusit, vinilul dublu conține trei bonus track-uri.

„Mesajul este foarte important.


Noi nu vrem să facem compromisuri. Desigur, poţi cânta despre dragoste, despre o vacanţă sau altceva. Dar dincolo de asta, este mesajul…care la noi este despre lumea în care trăim. Cu bune şi rele. În mod normal pe scena rock nu poţi exista fără mesaj. Au existat şi există trupe de atitudine cum ar fi Sex Pistols, The Police, U2, The Cure sau Kispál és a Borz. Acestea nu ar fi existat fără mesaj, dacă nu ar avea versuri cu sens. Poezia trăieşte în sufletul omului în mod inconştient. Omul trăieşte artistic doar că nu ştie. Tu ca artist trebuie să-l faci să descopere că e o fiinţă culturală, nu numai naturală. Trebuie să ai mesaj mai bun decât «mă iubeşti, te iubesc, m-ai înşelat, ce maşină tare am». Trebuie să exprimi conţinut ”, ne-a declarat solistul trupei Sarmalele Reci în cadrul unui interviu pe care îl puteți citi în întregime aici.

Zoltan Andras, Emil Viciu, Mircea Laszlo Horvath, Ciprian Almășan și Bogdan Valentin Bereucă (membrii formației Sarmalele Reci) promit un concert în care șprițul, ironia și părerile politice se vor amesteca cu nostalgii și iubiri mai noi sau mai vechi. Concertul va avea loc sâmbătă, 25 mai, de la ora 19, În Spatele Casei (Casa Tineretului) din Timișoara.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.