Timişoreanul Marius Marin, gol de kinogramă în Serie B. Pisa mai speră...

Timişoreanul Marius Marin, gol de kinogramă în Serie B. Pisa mai speră la promovare (video)

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Pisa Sporting Club / Facebook

Marius Marin, fostul jucător al Politehnicii, a salvat un punct pentru Pisa în ultima etapă din Serie B. Mijlocaşul timişorean nu a ezitat să tragă din afara careului în minutul 81, la scorul de 2-1 pentru contracandidata la promovare Catanzaro şi a înscris un gol superb şi important pentru toscani. S-a încheiat 2-2 şi nerazzurri ocupă deocamdată locul 8, care duce la play-off-ul de promovare în elita fotbalului din Cizmă.

Lupta la promovare în Serie A e de obicei mai pasionantă ca în majoritatea eşaloanelor secunde.


Pentru timişoreanul Marin, care evoluează de multe sezoane la acest nivel, visul de a juca pe prima scenă italiană rămâne în picioare. Ieri, a fost un nou duel strâns, acasă, cu cei din Calabria, care sunt mai bine clasaţi. Oaspeţii au avut 2-0 prin reuşitele lui Pontisso şi Ambrosino, dar amfitrionii au revenit spectaculos, graţie şi bănăţeanului. Mai întâi Moreo a redus din diferenţă, apoi a venit momentul de inspiraţie al lui Marius „Marko” Marin, care a şutat din prima din afara careului iar mingea cu boltă a intrat sub bară.

A fost a doua reuşită a jucătorului în vârstă de 25 de ani, bine poziţionat şi pentru selecţia în lotul final de Euro, în acest sezon de Serie B, în care mai are şi două assist-uri din postura de mijlocaş central cu rol mai defensiv. El e de regulă titular la Pisa, care s-a mai bătut în sezoanele trecute la promovare, şi are în stagiunea curentă 30 de apariţii în liga a doua din Italia. Este al şaptelea sezon la rând la toscani pentru timişoreanul Marin, care a şi promovat cu Pisa în B. Catanzaro e chiar fosta sa echipă din Italia, unde a mai aparţinut de Sassuolo, fiind rezervă la un joc din Serie A cu Sampdoria, echipă care suflă în ceafa lui Pisa, având tot 45 de puncte pe locul 9.

Sistemul în Serie B e destul de complicat. Primele două promovează direct, următoarele două au locul asigurat în semifinalele play-off-ului de promovare, în timp ce locurile 5-8 vor disputa şi sferturi de play-off. Mai sunt trei runde din sezonul regular.

Recent Marius Marin a primit o recunoaştere specială din partea clubului Pisa deoarece a depăşit cota de 200 de partide jucate pentru formaţia din oraşul celebru pentru turnul înclinat. În ţară, Marin a promovat cu Politehnica Timişoara în Liga 2 după ce a crescut la juniori la vechea Poli şi a debutat în „B” la ACS Poli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.