SCM USV Timişoara, învinsă acasă de Dinamo după ce a avut un...

SCM USV Timişoara, învinsă acasă de Dinamo după ce a avut un avantaj consistent. Noi controverse legate de arbitraj

0
DISTRIBUIȚI
Foto: SCM RUGBY Timisoara -Oficial / Facebook

SCM USV Timişoara a suferit un nou eşec dureros în faţa rivalei Dinamo Bucureşti. De această dată a fost un 27-29 în campionat pe arena „Gheorghe Răşcanu”, după ce „leii” au avut un avans de 21 de puncte înaintea pauzei.

Conducerea bănăţenilor a făcut scandal după finala de Cupă pierdută cu „buldogii”, dar şi jocul de azi a avut momente controversate.


Pe finalul reprizei dinamoviştilor le-a fost acordat un eseu, fază la care există dubii dacă balonul a fost culcat cu succes şi corect de oaspeţi.

Lucrurile începuseră bine pentru SCM USV care a înscris eseuri prin Tevita Manumua, Gabriel Rupanu şi Alexandru Bucur după ce Dinamo deschisese scorul prin lovitura de pedeapsă a lui Williams. Când lucrurile păreau aproape tranşate de „lei” a venit decizia din finalul primei părţi a arbitrului Cristian Şerban, care l-a surprins şi pe comentatorul Rugby TV, acesta crezând iniţial că a fost acordată lovitură de pedeapsă pentru gazde apoi pentru oaspeţi. Eseul dinamovist a fost transformat şi la pauză scorul a fost 24-10.

Pe acest fond bucureştenii şi-au revenit în repriza secundă. Van Herden a înscris un nou eseu, mai vizibil, transformat de Williams. Rupanu a transformat o penalitate şi a făcut 27-17. Dar finalul a aparţinut celor echipaţi în roşu, din nou pe fondul unor decizii discutabile. Amfitrionii mai suferind şi o eliminare temporară la Holoia. Dinamo a mai fructificat pe final două eseuri şi a „răsturnat” tabela din Ronaţ.

SCM USV a rămas cu două victorii din trei partide în noul campionat şi se va deplasa pe 11 mai la Baia Mare.

SCM USV Timişoara: Chiriac, Căpăţînă, Ţăruş, Malcolm, L. Mureşan, Khamakhelidze, Neculau (c), Holoia, Rupanu, Bucur, Shennan, Khvicha, Manumua, Şteţco, Simionescu. Rezerve: Teoradze, Sikote, Mosese, Ser, Murariu, Jipa, Plai, Altinok.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.